EXCLUSIV  Italia pune România la zid după explozia cazurilor de COVID: „Brazilia Europei”, „Tsunami de Infecții”, „Bomba coronavirus în Romania”

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Jurnalista româncă din Italia, Miruna Cajvănenu atrage atenția, pe pagina sa de Facebook, asupra titlurilor pe care presa din Peninsulă le-a dat despre România, astăzi, în contextul exploziei numărului de infecții cu noul coronavirus declarat în ultimele zile.

“Tsunami de Infecții”, “Brazilia Europei”, “Bomba coronavirus în România” - sunt doar câteva dintre titlurile pe care presa din Italia le-a atribuit României doar în ultimele ore. 

Italia, focarul Europei în urmă cu câteva luni, la debutul pandemiei, a început să se teamă de numărul tot mai mare de cazuri raportat de România. Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, anunța, săptămâna trecută, că a adăugat alte trei țări pe lista țărilor considerate cu risc epidemiologic și că „monitorizează cu atenție România, Croația, Bulgaria și Serbia, cu posibilitatea de a introduce aceste țări pe lista neagră“. De la aceste declarații, România și-a depășit zilnic propriul record negru.

2. -imagine fara descriere- (next.jpg)

3. -imagine fara descriere- (tg1.jpg)

Mai jos aveți datele statistice oficiale, furnizate de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC)  situație comparativă pentru ultimele 2 săptămâni între Italia și România. Precizăm că astăzi, 20 iulie, Italia declara 90 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dar şi 13 decese. România, de cealaltă parte, a raportat de 7,5 ori mai multe cazuri: 681 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 și 12 decese. 

4. -imagine fara descriere- (ro.PNG)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel