ITALIA: O asistentă româncă riscă ÎNCHISOAREA pentru că a primit ilegal 13.000 de euro

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O asistentă româncă a înacasat ilegal 13.000 de euro de la statul italian. Femeia riscă acum până la 3 ani de închisoare pentru venitul necuvenit încasat.

O româncă de 44 de ani, care a lucrat mai mulți ani în Torino, Italia ca asistent medical, riscă trei ani de închisoare, după ce autorităţile au constatat că femeia a primit ajutor social ilegal. Ea a solicitat ajutor social din partea statului italian după ce și-a pierdut locul de muncă, însă între timp a părăsit italia și a uitat să anunțe acest lucru. Totuși, banii care îi intrau în continuare în cont, nu au deranjat-o pe româncă. 

Fosta asistentă medcală şi-a subînchiriat apartamentul unui conaţional şi a revenit în ţară. Pentru că și-a pierdut rezidenţa și dreptul de a primi ajutor social în Italia ar fi trebuit suspendat, însă banii - care au ajuns la suma de 13.000 de euro, au continuat să-i intre în cont pentru că femeia nu a anunțat acest lucru.

Autoritățile italiene au descoperit accidental acest lucru, atunci când au încercat să o cheme la un interviu de angajare în cadrul programului de reintegrare a celor care primesc ajutor social.

Femeia riscă acum până la trei ani de închisoare pentru cele aproximativ 13.000 de euro încasate ilegal pentru că statul italian intenționează să își recupereze prejudiciul în instanță, relatează publicația ansa.it.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel