Italia devine tot mai albă: Relaxări în regiuni importante. Peste 41 de milioane de cetățeni fără restricții

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Încă șase regiuni/provincii autonome din Italia devin albe de luni, 14 iunie. Lombardia, Lazio, Piemont, Emilia Romagna, Puglia și provincia Trento sunt albe. Toate regiunile sunt cu risc scăzut, cu excepția Sardiniei, care prezintă risc moderat.

Camera de control s-a reunit, vineri, pentru a examina noul raport săptămânal al Institutului Superior de Sănătate și apoi va decide, ca în fiecare vineri, noile culori ale regiunilor care vor deveni operaționale odată cu semnarea ordinelor ministrului Sănătății, Roberto Speranza.

Italia este din ce în ce mai mult colorată în alb. Iar astăzi, alte șase regiuni/provincii autonome vor intra în banda cu mai puține restricții: practic, de luni, 18 iunie, doi din trei italieni se vor întoarce la o viață cu puține restricții. Odată cu intrarea în zona albă a Piemontului, Lombardiei, Lazio, Emilia Romagna, Puglia și a provinciei autonome Trento vor fi 41 de milioane de italieni care își vor putea relua viața înapoi, așa cum era înainte de pandemie.

Toate regiunile sunt clasificate ca având un risc scăzut, cu excepția uneia, Sardinia, care prezintă un risc moderat. Toate au un Rt mediu mai mic de 1 în limita inferioară a intervalului și, prin urmare, o transmisibilitate compatibilă cu un scenariu de tip 1. Vești bune și pentru spitale. În această săptămână, de fapt, nici o regiune și nici o provincie autonomă nu depășește pragul critic de ocupare a paturilor din secția de terapie intensivă sau din zona medicală pentru pacienții de Covid. Rata de ocupare a secției de terapie intensivă este de 8%.

Italia devine tot mai albă: Relaxări în regiuni importante, de luni

 

În așteptarea datelor oficiale, putem spune deja că toate regiunile au până acum o incidență sub 50, cerință cerută de decretul de redeschidere pentru atribuirea în banda albă. Acestea sunt datele provizorii ale incidenței: Abruzzo 19, Basilicata 39, Calabria 36, Campania 31, Emilia-Romagna 21, Friuli Venezia Giulia 19, Lazio 23, Liguria 10, Lombardia 23, Marche 28, Molise 9, Piemont 23, Provincia Bolzano 31, Provincia Trento 25, Puglia 25, Sardinia 12, Sicilia 40, Toscana 28, Umbria 21, Valle d'Aosta 30, Veneto 15.

Regiuni confirmate: Abruzzo, Liguria, Umbria, Umbria, Veneto, Molise, Friuli Venezia Giulia și Sardinia au fost confirmate ca regiuni albe.

Regiuni în zona Albă din 14 iunie: Lombardia, Lazio, Emilia Romagna, Piemont, Puglia și provincia Trento se vor afla în zona albă începând de luni, 14 iunie, după ce au menținut incidența sub 50 timp de trei săptămâni consecutive.

Regiuni în zona Albă din 21 iunie: Vor trebui să mai aștepte încă o săptămână - cu condiția să mențină datele sub 50 - Calabria, Campania, Marche, Provincia Autonomă Bolzano, Sicilia, Toscana și Basilicata. 

Regiuni în zona Albă din  28 iunie: Val d'Aosta va fi ultima regiune care va deveni albă, din 28 iunie.

Zona albă, ce puteți face


În zona albă încetează aproape toate restricțiile. Obligația de a purta măști și de a păstra distanța rămâne. În restaurante și baruri, nu există nicio limită în ceea ce privește locurile în aer liber. Maxim șase persoane pe masă în interior. Restricțiile privind numărul de persoane pe care le puteți lua acasă încetează. Rămâne limita la non-coabitanți pe care o putem transporta în mașină (aici regulile). Banchetele după ceremonii civile sau religioase necesită certificatul verde.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel