Italia, cheltuieli de peste jumătate de miliard de euro, pentru tratarea persoanelor nevaccinate 

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu 22,4% în Italia, în ultimele 7 zile, țara înregistrând de asemenea o creștere cu 12% a numărului de decese și cu 16,3% a celui de spitalizări.

 

În acest context, autoritățile estimează că jumătate de miliard de euro sunt necesare pentru costurile cu tratarea celor care nu s-au vaccinat anti-Covid, relatează Euractiv.

Cu toate acestea, campania de vaccinare continuă în același ritm: 223.000 de persoane s-au vaccinat cu prima doză, în ultimele șapte zile (o creștere de 31,7% a numărului de vaccinuri noi datorită Super Green Pass). În Italia, 80,1% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin, în timp ce 2,6 milioane de persoane au primit deja a treia injecție.

Începând din decembrie, persoanele cu vârsta peste 18 ani pot face o programare pentru rapel, care poate fi făcut la cinci luni după ce au primit a doua doză. De asemenea, începând cu 16 decembrie, grupa de vârstă 5-11 ani poate fi vaccinată cu doze Pfizer BioNTech.

 

6% dintre italieni neagă existența COVID

 

Cu toate acestea, potrivit unui sondaj realizat de centrul de cercetare Censis, 6% dintre italieni neagă existența COVID, în timp ce 10,9% consideră că vaccinul este inutil.

Walter Riccardi, consilier al ministrului Sănătății, a declarat că "cu ajutorul COVID Pass nu vom reuși să convingem pe toată lumea să se vaccineze, dar o bună parte - sperăm noi - o va face: își vor da seama că dacă nu se vaccinează, această situație de urgență va continua ani de zile, întreaga țară va avea de suferit".

"În fiecare lună cheltuim aproximativ 50 de milioane de euro pentru a-i trata pe cei care nu sunt vaccinați, cei care ajung la spital. Asta înseamnă o jumătate de miliard de euro pe an, pe care am putea să îi rezervăm pentru a trata alte boli, pe care nu le putem trata în acest moment", a adăugat el, scrie Euractiv.

 

"Super-certificatul verde" a intrat în vigoare în Italia. Peste 1.000 de amenzi date într-o singură zi

 

În prima zi de aplicare a noilor restricții în Italia, poliția a dat aproape 1.000 de amenzi persoanelor care nu au prezentat noul document Covid, „Super Green Pass”.

La începutul acestei săptămâni, Italia a introdus noi restricții pentru cei care nu sunt vaccinați împotriva Covid-19 sau care nu s-au recuperat după Covid-19 în conformitate cu așa-numitele reguli „Super Green Pass”.

Astfel, potrivit noilor măsuri, proprietarii de afaceri trebuie să se asigure că toți clienții respectă regulile, verificând permisele verzi cu ajutorul aplicației de verificare. Dacă se constată că nu au făcut acest lucru, atât personalul, cât și clienții riscă amenzi, iar afacerea ar putea fi închisă temporar.

De asemenea, în urmă cu câteva zile, Ministerul Sănătății a declarat că a actualizat aplicația Verifica C-19, care este utilizată pentru a verifica valabilitatea permiselor verzi.

 

Poliția efectuează controale în transportul public

 

Cu toate acestea, rămân îndoieli cu privire la modul în care regulile pot fi aplicate în anumite situații, în special în transportul public la orele de vârf.

În aceste condiții, se pare că Ministerul italian al Transporturilor lucrează la un nou sistem electronic de emitere a biletelor, care ar însemna că permisele verzi ar fi necesare la cumpărarea biletelor, dar până acum nu există niciun indiciu cu privire la momentul în care ar putea fi lansat.

O nouă ordonanță, publicată, luni, de Ministerul de Interne, prevede că vor fi efectuate mai multe controale ale poliției în transportul public și în întreprinderi pentru a asigura respectarea noului sistem.

Aproximativ 1000 de amenzi au fost date persoanelor care nu au putut prezenta un permis verde, potrivit agenției de presă Ansa, iar alte 2.000 de amenzi au fost date, în aceeași zi, persoanelor care nu au respectat regulile privind purtarea măștilor, în urma a aproximativ 200.000 de controale ale poliției, scrie The Local.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel