Italia. Bătrână de 98 de ani, moartă de COVID. Presa: "Îngrijitoarea româncă i-a dat virusul"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O bătrână în vârstă de 98 de ani din Isernia a murit după ce s-a infectat cu COVID-19. Presa locală susține că sursa infectării ar fi chiar îngrijitoarea sa, o româncă întoarsă recent din țară. 

O bătrână în vârstă de 98 de ani a murit, după ce a contractat virusul Sars-Cov-2 de la îngrijitoarea sa. Potrivit publicației Il Giornale del Molise, badanta se întorsese recent din România.

Bătrâna a murit la domiciliu său din Isernia, în provincia Molise, la câteva zile după ce a făcut testul care a ieșit pozitiv.

Conform sursei citate, pensionara ar fi luat virusul de la îngrijitoarea sa, care nu cu mult timp în urmă se întorsese din România, fiind și ea pozitivă.

Pensionara ar fi fost vaccinată, dar starea ei s-a înrăutățit în decurs de câteva zile, pe fondul altor boli grave de care suferea.

Numărul persoanelor decedate în regiunea Molise, din cauza virusului SARS CoV-2, se ridică la 499.

batrana-italia-moarta-covid-ingrijitoare-romanca

Și în Germania autoritățile dau vina pe români pentru creșterea cazurilor de infectare

 

România a devenit principalul focar de coronavirus din Europa, iar acest lucru are un impact direct asupra ratei de infecție în Flensburg, un oraș din landul german Schleswig-Holstein. Potrivit presei locale, mulți români vin deja infectați la muncă din țara natală și răspândesc astfel virusul.

În zonă se află numeroase abatoare și fabrici de procesare a cărnii, unde lucrează mulți români.

"Chiar dacă România e departe, se simt efecte concrete"

 

"Sunt 2000 de kilometri prin Ungaria, Slovacia, Republica Cehă și prin Germania. România este departe, dar totuși are efecte concrete asupra Flensburgului prin faptul că numărul infecțiilor cu coronavirus a crescut vertiginos în ultimele săptămâni", scriu jurnaliștii germani de la publicația Flensburger Tageblatt.

Potrivit sursei citate, Departamentul de sănătate din Flensburg a înregistrat, doar în ultima săptămâna, șapte infecții cu COVID-19 la persoane care au venit din România.

Cei depistați pozitiv sunt în mare parte bărbați care și-au dorit să se angajeze în Flensburg și în împrejurimi. Unii dintre ei semnaseră deja contracte de muncă în timp ce erau în România.

Primăria nu știe câți români au ajuns în localitate

 

Potrivit administrației orașului Flensburg, românii care au fost acum testați pozitiv nu sunt doar angajați din industria cărnii, ci și muncitori care și-au căutat de lucru în alte domenii prin intermediul unei agenții de muncă temporară.

Primăria din Flensburg nu are o evidență clară a muncitorilor care au sosit din România în ultimele săptămâni. Atâta timp cât sunt doar temporar în oraș în căutarea de muncă, oamenii nu trebuie să se înregistreze.

Oamenii sunt înregistrați la departamentul de sănătate doar în momentul în care aceștia sunt testați pozitiv pentru infecția cu virusul Sars-CoV-2. 

Purtătorul de cuvânt al primăriei, Christian Reimer, a precizat că românii și bulgarii care au fost testați pozitiv la Flensburg au fost în mare parte nevaccinați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel