Italia anunță noi restricții de luni, după creșterea indicelui de INFECTARE. Trei regiuni vor redeveni ROȘII, începând din 11 ianuarie

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Începând de luni, 11 ianuarie, Italia se va împărți din nou în culori. Astfel, se revine la clasificarea regiunilor în funcție de numărul de infectări și de indicele Rt. 

Virusul SARS-CoV-2 face din nou ravagii în Italia, iar indicele Rt este în creștere, autoritățile fiind nevoite să impună alte interdicții. "Curba epidemiologică este în creștere, este esențial să menținem un nivel ridicat de alertă”, avertizează ministrul Sănătății, Roberto Speranza, îngrijorat de numărul mare de pacienți confirmați cu Covid-19.

Cum vor fi împărțite regiunile în culori 

 

Începând din 11 ianuarie, Italia va fi predominant portocalie, cu unele regiuni roșii și unele galbene. Lombardia, Veneto și Sicilia sunt în acest moment cele mai lovite regiuni. Potrivit Corriere Della Sera, aceste regiuni vor fi cel mai probabil declarate ca ROȘII.

Emilia-Romagna, Lazio, Puglia, Calabria, Liguria și Basilicata vor fi cela mai probabil declarate zone PORTOCALII.

Confirmarea acestei împărțiri va sosi astăzi, odată cu monitorizarea făcută de Institutul Superior de Sănătate. După ce va analiza raportul, Ministrul Sănătății va semna ordonanța pe baza căreia vor intra în vigoare măsurile de izolare.

Noul decret, în vigoare din 16 ianuarie

 

Între timp, Guvernul lucrează la noul Dpcm, care va fi semnat de premierul Giuseppe Conte și care va conține multe dintre restricțiile în vigoare în prezent. Ministrul Speranza va lupta, de asemenea, pentru extinderea decretului-lege care interzice călătoriile între regiuni și pentru a declanșa măsurile zonelor portocalii la sfârșit de săptămână și pentru teritoriile care se află în banda galbenă: baruri și restaurante închise și limitări de călătorie .

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel