Israel: studiu pe 1,2 milioane de persoane vaccinate cu Pfizer - BioNTech

Ecaterina Dumitrescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un nou studiu privind vaccinarea în masă împotriva covid-19, efectuat de experții de la Institutul de Cercetare Clalit din Tel Aviv și de la Universitatea Ben Gurion din Negev din Be'er Sheva, a arătat o reducere cu 72% a cifrelor mortalității în rândul celor care au primit prima doză de vaccin Pfizer-BioNTech. Studiul a fost realizat cu datele a aproximativ 1,2 milioane de persoane și a fost efectuat în perioada 20 decembrie 2020 și 1 februarie 2021. Cercetările au arătat, de asemenea, că vaccinul Pfizer este eficient cu până la 94% în săptămânile de după administrare.

Conform noilor cercetări, internările pentru covid în rândul celor care au primit o singură doză s-au redus cu 74% după 14 zile de administrare, în timp ce cazurile severe au fost cu 62% mai mici. În ceea ce privește numărul total de infecții noi, același grup a înregistrat o scădere de 46% comparativ cu grupul de control, în timp ce infecțiile simptomatice datorate bolii au fost reduse cu 57%, anunță elpais.com.

Pe de altă parte, cercetătorii au prezentat informații detaliate despre eficacitatea vaccinului la pacienții cărora li s-au administrat ambele doze, rezultatele arătând o scădere cu 87% a spitalizărilor din cauza bolii. Scăderea numărului total de noi infecții în acest grup a fost de 92%.

Cercetarea a fost efectuată în momentul în care 80% din cazurile de coronavirus din Israel se datorau variantei B.1.1.7, așa-numita variantă britanică.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel