Iran. Răspândirea de "știri false" despre coronavirus, pedepsită cu biciuirea și 3 ani de închisoare

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Purtătorul de cuvânt al comisiei juridice și pentru probleme legale din parlamentul iranian a avertizat că a fost stabilită o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru cei care răspândesc știri false sau zvonuri despre epidemia coronavirus din țară, relatează Tehran Times. 

"Măsura a fost luată în conformitate cu pedeapsa prevăzută de legea islamică pentru cei care comit această crimă și vor fi condamnați între unul și trei ani în închisoare, pe lângă biciuire", a afirmat Hassan Norouzi, purtătorul de cuvânt al comisiei, relatează Hotnews.

"Răspândirea de știri false despre epidemia coronavirus va cauza panică. De asemenea va deschide calea spre închiderea țării", a mai adăugat acesta.

Luni, Ali Rabiei, purtătorul de cuvânt al guvernului, a condamnat orice tentativă de a politiza izbucnirea epidemiei de coronavirus, îndemnând grupurile politice, partidele și mass-media să se abțină din a lansa „acuzații nefondate" asupra oficialilor Ministerului sănătății, mai scrie sursa citată.

Acesta a afirmat că oamenii ar trebui să ajute autoritățile responsabile de sănătatea publică și să urmeze indicațiile Ministerului sănătății în viața zilnică și activitățile sociale.

Până miercuri numărul persoanelor diagnosticate cu coronavirusul Covid-19 în Iran a crescut la 139, dintre care 19 și-au pierdut viața.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel