Ioana Mihăilă: „Tulpina Delta începe să devină dominantă. Ne așteptăm la un număr mare de infecții”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Ministerul Sănătăţii: 1.602 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore
Ministerul Sănătăţii: 1.602 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Tulpina Delta începe să devină dominantă, iar România s-ar putea aștepta un o creștere importantă a numărului de infecții în următoarrea perioadă, a declarat joi, la TVR, ministrul Sănătății Ioana Mihăilă, care a subliniat că persoanele vaccinate sunt protejate.

„Dacă avem suficientă populație vaccinată, spitalele nu mai sunt depășite. Dacă nu mai sunt depășite, înseamnă că cei care dezvoltă forme de boală care necesită spitalizare au acces mai ușor la servicii medicale”, a spus ministrul.

Ioana Mihăilă a precizat că scenariile INSP nu ajung totuși la numerele de infectări din perioada de vîrf din toamna trecută, de circa 10.000 de cazuri zilnic. „Ei au estimat că la mijocul lui septembrie am putea avea peste 1.600 de cazuri pe zi, dar la cum evoluează lucrurile le vom solicita reanalizarea, pentru că evoluția ar putea fi mai rapidă și numărul mare de cazuri să apară mai repede decât 15 septembrie”, a spus Ioana Mihăilă.

Ministrul spune că nici din punct de vedere medical și nici din punct de vedere economic oficialii nu se gândesc la același tip de restricții ca acelea care au fost anul trecut: „În primul rând avem acest obiectiv comun, de a nu restricționa activitățile economice și înțelegem că din punct de vedere medical persoanele vaccinate nu sunt expuse la același risc ca persoanele nevaccinate. Știm care sunt activitățile cu risc mare de transmitere a bolii, cum sunt restaurantele, iar acolo să permitem accesul fie pe certificat verde fie pe certificat de vaccinare”, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel