Îngrijitoarele și bonele, EXCEPTATE de la carantină la întoarcerea în România. Decizie luată în urmă cu scurt timp

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: captură diepresse.com
Sursa foto: captură diepresse.com

Îngrijitoarele și bonele românce care lucrează în statele din Uniunea Europeană sunt exceptate de la măsura carantinării la întoarcerea în țară. Decizia a fost luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în ședința din 08 octombrie.  

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 8 octombrie, Hotărârea numărul 48 privind stabilirea excepțiilor de la măsura carantinei ce se aplică persoanelor care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic precum și pentru suspendarea zborurilor către acestea.

Astfel, printre categoriile exceptate se numără și îngrijitoarele sau bonele care lucrează în statele membre UE. Măsura este prevăzută la punctul "v" din cadrul hotărârii:

"v) persoanele care îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract de muncă, în domeniul asistenţei sociale în țările membre ale UE, dacă prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național".

Stabilirea excepțiilor vine în contextul în care românii care se întorc din străinătate și stau până la 3 zile vor trebui să prezinte un test negativ pentru COVID-19. Cei care vin pentru o perioadă mai lungă vor trebui să intre în carantină pentru 14 zile. Măsura se aplică celor care se întorc din țări care au un indice de infectare mai ridicat decât România. 

Vezi aici toate situațiile în care este exceptată carantina obligatorie: Guvernul României anunţă EXCEPŢII de la carantină şi izolare pentru o parte din cei care revin în ţară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel