În martie, a fost înregistrat ca pacientul cu numărul 102 în România. În 4 octombrie a trăit un șoc

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

În luna martie, Adrian David a fost pacientul cu numărul 102 din România. S-a infectat cu noul coronavirus la Deva, unde este administrator public al Primăriei. Atunci, alături de el s-au îmbolnăvit primarul și un parlamentar. Acum, Adrian David este pentru a doua oară infectat cu noul coronavirus. 

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, spune că nici în luna martie, nici acum nu a putut să își dea seama de unde a luat virusul. Vestea reinfectării cu noul coronavirus a fost, însă, un șoc. Pe 4 octombrie s-a simțit rău și a mers la spital, unde a aflat că este din nou pozitiv.

„Am simptome specifice unei viroze, nas înfundat, o durere ușoară în piept, în gât. Din fericire nu am alte simptome mai grave și în urma analizelor pe care le-am făcut duminică la spitalul județean de urgență se pare că nu-mi sunt atinși plămânii și nici alte funcții vitale.

Adrian spune că, dincolo de măsurile luate de autorități, oamenii sunt cei care pot pune virusul în izolare”, a spus Adrian David, la Digi24.

 

„E nevoie de un efort comun, un efort colectiv”

 

„Dacă toată lumea ar purta mască, dacă toată lumea ar păstra distanțarea asta fizică sunt sigur că numărul de cazuri ar scădea foarte mult, dar pentru asta e nevoie de un efort comun, un efort colectiv”, a mai spus Adrian David.

În cele șapte luni de la prima infectare, bărbatul a reușit să doneze şi plasmă, atât de necesară pentru tratarea bolnavilor de Covid-19. Și chiar dacă între timp s-a reinfectat, Adrian rămâne optimist şi bucuros că familia lui este bine.

„Eu sunt un om puternic. Cine mă cunoaște știe că am un psihic foarte bun. Contează mult aspectul ăsta atunci când ne luptăm cu orice fel de boală”, mai adaugă Adrian David.

 

„Nu se știe cu exactitate care este perioada în care organismul este imunizat post infecție Covid”

 

La rândul lor, medicii atrag atenţia că infecția cu noul coronavirus dă o imunitate pe termen scurt sau chiar deloc.

„Unele studii în momentul de față arată că imunitatea ar dura undeva între trei și șase luni, alte studii sugerează că ar fi între 6 și 12 luni. Cert este că nu se știe cu exactitate care este perioada în care organismul este imunizat post infecție Covid”, spune Florin Nițu, medic la Spitalul județean Târgu Jiu.

Cazul lui Adrian David nu este singurul din judeţul Hunedoara.

„Din păcate, au fost cinci persoane reinfectate în județul nostru. Nu prezinta forme grave, au fost doar cu forme ușoare”, a declarat Delia Băda, purtător de cuvânt al DSP Hunedoara.

În România, recordul infectărilor a fost înregistrat pe 2 octombrie când, în numai 24 de ore, 2.343 de persoane au fost declarate pozitiv.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel