Hong Kong, puternic afectat de varianta Omicron. Sistemul de sănătatea a înregistrat primele decese din ultima jumătate de an

Alexandra Curtache |
Data publicării:
a înregistrat primele sale decese legate de COVID din ultimele cinci luni
a înregistrat primele sale decese legate de COVID din ultimele cinci luni

Valul de contaminări cu varianta Omicron a COVID-19 a ''lovit dur'' sistemul de sănătate din Hong Kong, care perseverează cu strategia sa "zero-COVID", a declarat duminică seara şefa guvernului hong-kongonez, Carrie Lam, informează AFP.

Asaltul noii variante foarte contagioase Omicron a făcut să explodeze numărul de contaminări, "a dat o lovitură dură Hong Kong-ului şi a depăşit capacitatea de gestionare a oraşului", a recunoscut Lam.

Politica Hong Kong-ului, care constă în spitalizarea oricărei persoane contaminate, chiar şi asimptomatice, sau la izolarea ei într-un centru de carantină, a dus la o congestionare a sistemului de îngrijiri şi la timpi de aşteptare foarte mari. În acest context, spitalele le-au cerut bolnavilor care prezintă simptome puţine sau deloc să rămână acasă în aşteptarea eliberării de locuri.

"Creşterea considerabilă a numărului de cazuri confirmate în ultimele zile a majorat durata de aşteptare pentru admiterea persoanelor testate pozitiv în centre de izolare", a declarat Carrie Lam, adăugând că guvernul "nu va depuneți niciun efort pentru a pune în aplicare" strategia actuală de "zero COVID".

 

2. a înregist... (ervree.png)

 

Hong Kong: peste 8.300 de noi cazuri în câteva săptămâni



De la începutul pandemiei, Hong Kong a aderat la politica "zero COVID" a Chinei continentale, care constă în eradicarea oricărui început de contaminare datorită unei depistări generalizate, a carantinelor în masă şi a măsurilor de distanţare socială prelungite.

Însă apariţia Omicron pe teritoriul hong-kongonez, la sfârşitul lui decembrie, a dus la apariţia a peste 8.300 de noi cazuri în doar câteva săptămâni, o creştere considerabilă în raport cu cele circa 12.000 de cazuri detectate în aproape doi ani.

 

Hong Kong-ul a înregistrat primele decese din cauza Covid-ului din ultimele cinci luni

 

3. a înregist... (mufid-majnun-ei46gucg_y4-unsplash.jpg)



Potrivit lui Carrie Lam, China continentală va ajuta oraşul în eforturile sale de depistare şi de plasare în carantină.

Săptămâna trecută, oraşul a înregistrat primele sale decese legate de COVID din ultimele cinci luni. Circa 50% din populaţia hong-kongoneză cu vârsta peste 70 de ani nu este vaccinată.

Vineri, unii cercetători au avertizat că până la sfârşitul lui martie oraşul ar putea înregistra până la 28.000 de contaminări zilnice. De la începutul pandemiei, Hong Kong a înregistrat un total cumulat de numai 16.719 de contaminări şi 219 decese.

 

[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel