Gheorghiţă, după decesele românilor după vaccinare: „Categoria poate cea mai vulnerabilă de pacienți”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
valeriu_gheorghita_medic
valeriu_gheorghita_medic

Medicul Valeriu Gheorghiţă a vorbit despre decesele din Vaslui și Prahova după vaccinare. Bărbatul dializat din Vaslui face parte din „categoria poate cea mai vulnerabilă de pacienți”, iar soții din Prahova au avut parte de „o evoluție nefavorabilă”: „Vaccinarea nu crește riscul la infectați”.

Întrebat, după cazul persoanei din Vaslui care a murit după vaccinare și care era dependentă de dializă, dacă specialiștii se gândesc la precauții speciale, medicul a răspuns că la nivel național există aproximativ 13.000 de persoane aflate în evidență pentru hemodializă cronică intermitentă, iar rata de acoperire vaccinală este de peste 60% în rândul acestora.

„Fac parte din categoria poate cea mai vulnerabilă de pacienți, având foarte multe boli cronice adăugate, sunt agenți extrem de fragili. Este important un triaj medical corect la momentul vaccinării și o supraveghere pe o perioadă de 15 minute. Este important ca pacientul să ia tratamentul bolilor cronice. De multe ori am constatat că există o amânare a tratamentului sau nu există o aderență completă așa încât să se evite ca una dintre afecțiunile cronice să se dezechilibreze. Singurul sfat medical este să continue supravegherea medicală și fiecare pacient să respecte recomandarea medicală”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă.

 

Doi soți au murit la câteva zile după vaccinare

 

În ce privește cuplul din Prahova bolnav de Covid care a murit după vaccinare, Valeriu Gheorghiţă a spus că, din datele preliminare pe care le are, într-adevăr cele două persoane au fost diagnosticate cu o formă severă a Covid care a evaluat evoluat nefavorabil: „S-a mai discutat despre vaccinarea la persoane aflate fie în perioada de incubație sau cu infecție asimptomatică cu Sars-Cov-2, în niciun caz nu crește riscul de evoluție nefavorabilă. Vaccinarea nu influențează cursul evoluției naturale a bolii”.

În Vaslui, un tânăr de 35 de ani a murit la două zile după ce a fost imunizat cu cea de-a doua doză a vaccinului anti-COVID-19. Acesta suferea de insuficienţă renală şi făcea de mai mulţi ani dializă.

În Prahova, doi soți au murit la câteva zile după vaccinare, iar ulterior au apărut informații că au avut Covid, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel