Germania și Italia fac presiuni pentru a începe vaccinarea anti-covid încă din acest an

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul german al Sănătății pune presiune pe Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) pentru a autoriza vaccinul Pfizer/BioNTech înainte de Crăciun. Și omologul său Italian, Roberto Speranza, are același mesaj pentru EMA.

Jens Spahn vrea să înceapă campania anul acesta, are deja pregătite 400 de centre de vaccinare și 10.000 de cadre medicale. Guardian scrie că e posibil ca ministrul german să se fi simțit iritat pentru că alții s-au mișcat mai repede Germania depinde de autorizația europeană și trebuie să își ajusteze pașii în funcție de partenerii europeni.

Și Roberto Speranza  afirmat, astăzi, că speră ca Agenția Europeană a Medicamentului să autorizeze vaccinul cât mai curând. „Speranța mea este că EMA, în conformitate cu toate procedurile de siguranță, poate aproba vaccinul Pfizer Biontech mai devreme decât se aștepta și că vaccinările pot începe cât mai curând posibil și în țările UE Europene”, a afirmat ministrul Sănătății, Roberto Speranza, într-o notă citat de askanews.it.

„Scopul nostru este să obținem aprobarea înainte de Crăciun și să putem începe vaccinarea în acest an. Dar EMA trebuie să decidă în cele din urmă ", a declarat Spahn pentru radiodifuzorul public ZDF.

Guvernul german este criticat deoarece vaccinul Pfizer-BioNTech, dezvoltat în Germania, a obținut deja autorizații de utilizare de urgență în mai multe țări, dar nu și în Uniunea Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel