Germania. Institutul Robert Koch: Pandemia a devenit "mai periculoasă" din cauza noilor tulpini de coronavirus

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Pandemia a devenit "mai periculoasă" în Germania din cauza răspândirii variantelor mai recente ale noului coronavirus, a declarat vineri principalul oficial german pentru controlul bolilor, relatează dpa.

"Au fost găsite până acum în Germania trei variante îngrijorătoare ale virusului, cea mai răspândită fiind mutaţia B117 identificată iniţial în Marea Britanie", a spus reporterilor la Berlin preşedintele institutului Robert Koch, Lothar Wieler.

S-a constatat că această mutaţie este mai contagioasă şi poate determina îmbolnăviri mai grave, a adăugat Wieler, precizând că a fost găsită în 13 din cele 16 landuri germane şi reprezintă puţin sub 6% din cazuri.

El a menţionat că este de aşteptat ca aceste numere să crească, varianta fiind depistată "din ce în ce mai frecvent".

"SARS-CoV-2 a devenit în general mai periculos. Virusul nu a obosit încă. Din contră, tocmai a primit un impuls", a afirmat Wieler, care este medic veterinar şi microbiolog.

Al doilea val de infectare este în declin

 

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a dat motive de speranţă în aceeaşi conferinţă de presă, remarcând că al doilea val de cazuri de infectare este în declin şi că vaccinurile oferă mijloacele de a depăşi această criză "în cursul anului".

El a subliniat însă că ratele de contaminare încă nu scad suficient de rapid sau puternic, avertizând la rândul lui că "dacă le dăm acestor mutaţii şansa de a se răspândi, riscăm ca infectările să înceapă din nou să crească".

Cancelarul german Angela Merkel are prevăzută pentru miercurea viitoare o reuniune cu premierii landurilor pentru a discuta despre actualul lockdown, menţionează dpa, preluat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel