Germania: Ministrul Sănătăţii cere landurilor să redeschidă centre pentru administrarea dozei booster de vaccin

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a cerut să fie redeschise centre de vaccinare în cele 16 landuri federale, în contextul în care creşte presiunea pentru a le fi oferită mai multor persoane doza de supra-rapel ('booster') împotriva COVID-19, transmite luni dpa.

'Pentru a le oferi cât mai multor oameni o doză booster de vaccin cât mai rapid cu putinţă, landurile ar trebui să pregătească centrele de vaccinare care au fost puse în aşteptare de la sfârşitul lui septembrie', a spus ministrul pentru cotidianul Rheinische Post.

Toate persoanele de 60 de ani şi peste ar trebui să fie primele la rând pentru a primi o doză de supra-rapel, a indicat Spahn, ministru în guvernul condus de cancelarul Angela Merkel.

În condiţiile unei creşteri a numărului de infectări în toată ţara, mai mulţi responsabili din domeniul sănătăţii, printre care ministrul Spahn, au convocat pentru weekend un 'summit pe tema supra-rapelurilor' pentru a coordona următoarea etapă de vaccinări în Germania.

Ministrul Sănătăţii din Germania cere landurilor să redeschidă centre pentru administrarea dozei booster de vaccin



Rata de incidenţă a COVID-19 pe şapte zile a ajuns luni la 154,8 la 100.000 de locuitori, comparativ cu 110,1 cu o săptămână în urmă. Şi rata la care pacienţii sunt spitalizaţi cu COVID-19 creşte constant, iar în ultimele 24 de ore au fost raportate 23 de decese.

Dată fiind evoluţia, preşedintele Asociaţiei medicale germane, Klaus Reinhardt, a declarat luni că va susţine interzicerea accesului persoanelor nevaccinate în unele spaţii publice, precum muzee şi restaurante.

Într-o intervenţie la postul public ZDF, el a spus că ar fi 'adecvat' ca accesul în aceste spaţii să fie limitat la persoanele care s-au vaccinat complet ori s-au vindecat de COVID-19. Cu alte cuvinte, un test negativ nu ar mai fi suficient.

În schimb, la locurile de muncă ar putea fi permis în continuare accesul persoanelor care prezintă un test negativ la COVID-19, chiar dacă nu sunt vaccinate, a propus preşedintele Asociaţiei medicale germane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel