Germania, lovită de un nou val de Covid-19: Peste 92.300 de infectări într-o zi

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Germania se confruntă cu un nou val de Covid-19, a anunțat ministrul german al Sănătății, care a îndemnat persoanele vulnerabile, să-și facă și a 4-a doză de vaccin, transmite France Press, potrivit Știrile TVR. 

După ce numărul cazurilor de Covid-19, scăzuse în luna mai, Germania a renunțat în primăvară la majoritatea măsurilor de distanțare socială.

Miercuri au fost raportate 92.344 de noi cazuri de Covid-19. Autoritățile sanitare germane, au anunțat marți, că rata de incidență a crescut mai mult decât dublu, într-o săptămână. Și numărul persoanelor spitalizate la ATI este în creștere.

O cauză a noii înmulțiri a cazurilor de Covid-19, ar putea fi răspândirea subvariantei BA5 a variantei Omicron a coronavirusului, care se transmite mai ușor, a explicat ministrul german al Sănătății, și a recomandat purtarea măștii de protecție în spațiile închise.

În prezent, în Germania masca sanitară este obligatorie numai în mijloacele de transport public.

Ministrul Sănătăţii a confirmat sosirea "valului de vară" COVID-19

 

După ce marţi a spus că un nou val de infectări cu noul coronavirus ''este de aşteptat'', ministrul Sănătăţii din Germania, Karl Lauterbach, a recunoscut miercuri că acest val a devenit o ''realitate'', informează DPA. 

Rata de incidenţă la şapte zile a crescut brusc în ultima săptămână în Germania, iar miercuri a ajuns la 472,4, potrivit autorităţilor naţionale din domeniul sanitar - în comparaţie cu 447,3, înregistrată marţi şi 238,1, săptămâna trecută.

''Anticipatul val de vară a devenit, din păcate, o realitate'', a declarat Lauterbach pentru cotidianul Rheinische Post. ''Acest lucru înseamnă totodată că este puţin probabil să existe o diminuare în săptămânile care vor urma''.

Vârstnicilor şi celor cu afecţiuni preexistente ar trebui să li se administreze ''urgent'' o altă doză de vaccin, a spus el.

Răspândirea subvariantei Omicron BA.5, extrem de infecţioasă, este considerată în parte responsabilă pentru creşterea ratei de infectare.

În acest stadiu al pandemiei, rata de incidenţă nu este considerată însă ca reflectând întru totul realitatea. În ultima vreme, experţii au estimat un număr ridicat de cazuri neînregistrate în mod oficial în principal pentru că evoluţia bolii poate fi uşoară şi nu toate persoanele infectate efectuează un test PCR recunoscut oficial.

Rata infectărilor cu COVID -19 s-a dublat într-o săptămână în Germania

 

Rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 a crescut mai mult decât dublu în Germania într-o săptămână, în timp ce ministrul german al sănătăţii a avertizat că se apropie un nou val de infectări, care de data aceasta s-ar putea manifesta pe timpul verii, transmite agenţia DPA.

Rata infectărilor a fost în ultimele şapte zile în Germania de 447,3 la 100.000 de locuitori, faţă de 199,9 în săptămâna anterioară.

''Este de aşteptat un val de vară'', a avertizat pe Twitter ministrul german al sănătăţii, Karl Lauterbach. ''Purtarea voluntară a măştii în spaţiile închise şi a patra doză de vaccin sunt cele mai bune antidoturi'', a adăugat aceasta.

A patra doză de vaccin anti-COVID-19 este în prezent recomandată în Germania numai pentru persoanele cu vârste începând de la 70 de ani, pentru cele cu sistemul imunitar slăbit şi personalul sanitar.

Un motiv al noii înmulţiri a cazurilor de COVID-19 ar putea fi răspândirea subvariantei BA.5 a variantei Omicron a coronavirusului. Cu toate acestea, experţii sanitari nu anticipează o presiune nesustenabilă asupra sistemului sanitar în Germania.

Însă rata de incidenţă din actualul stadiu al pandemiei, în special de când s-a răspândit varianta Omicron, ar putea să nu reflecte tabloul real al îmbolnăvirilor, numeroase infectări nefiind înregistrate întrucât mulţi bolnavi nu se mai testează, mai ales cei cu forme uşoare de boală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel