Germania. FOCAR de coronavirus într-o comunitate de români: 40 sunt confirmați deja. „Neplăcut și nefericit“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Focar de Coronavirus în Rhein-Neckar-Kreis: În Sinsheim, o comunitate de români a testat pozitiv pentru coronavirus. Cu toții aveau în comun un lucru.

După un focar de coronavirus într-o comunitate de români din Sinsheim, toate persoanele din zonă sunt testate pentru Covid. 

Focarul de Coronavirus din Sinsheim: a fost constata la membrii unei biserici penticostale române, unde 40 din 105, inclusiv unsprezece copii, au testat deja pozitiv la infectarea cu noul  coronavirus. Starea lor este bună. „Sinsheim este acum amenințat cu blocarea?“ este întrebarea tuturor. 40 dintre cele 105 persoane testate au fost pozitive pentru Covid-19.

Citește și: MAE: 58 de români, aflați pe teritoriul Germaniei, testați pozitiv la COVID-19

Infecțiile se pare că ar putea fi relaționate cu cele identificate anterior în rândul comunității românești din Baden-Württemberg, întrucât românii de aici ar fi venit la slujbe în biserica din Sinsheim și astfel s-ar fi răspândit virusul, potrivit heidelberg24.de

„Ultima evoluție este îngrijorătoare și nefericită. Mai ales că numărul infecțiilor în Kirchardt a fost până în prezent sub media națională” , spune Gerd Kreiter, primarul orașului Kirchhardt. Orașul a devenit acum un focar de coronavirus după ce membrii unei biserici penticostale românești din Sinsheim au testat pozitiv la infectarea cu noul coronavirus.

Cine e în carantină și nu răspunde la ușă, dosar penal 

 

Dintre cei 40 de infectați, 18 provin din comunitatea Kirchhardt din apropiere. Numărul ar putea totuși să crească. Pentru că până acum au fost testați doar 105 enoriași, 77 sunt încă în curs de testare.

Potrivit administrației raionale, toți cei afectați sunt  sub carantină în Heidelberg, iar cei infectați din Kirchhardt sunt chiar monitorizați în mod regulat de către poliție. " Personalul administrativ sună la fiecare ușă pentru a vedea dacă oamenii sunt acasă. Dacă nu deschide nimeni, va fi raportat pentru comiterea unei infracțiuni!“, explică primarul Gerd Kreiter.

O carantină locală în Sinsheim sau Heilbronn este considerată puțin probabilă, deoarece bolnavii sunt răspândiți în trei județe. Cu toate acestea, dacă oamenii sunt prea relaxați cu măsurile de prevenire a coronaviruslui, primarul din Sinsheim pregătește restricții precum închiderea piscinelor.

Aceste școli și grădinițe sunt afectate de focarul de Coronavirus  din comunitatea românească: Școala Albert Schweitzer din Sinsheim; Școala Theodor Heuss din Sinsheim; Școala din Wingertsberg din Sinsheim; Grădinița catolică St. Jakobus din Sinsheim; Grădiniță urbană seria Sinsheim; Grădinița protestantă Sinsheim-Steinsfurt; Grădinița Untergimpern.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel