GCS, erori la transmiterea datelor despre morții infectați cu COVID-19. Prof. univ. dr. Bârgăoanu explică unde s-a greșit

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Grupul de Comunicare Strategică a făcut greșeli atunci când au transms datele despre morții infectați cu coronavirus.

Câți oameni știu ce înseamnă următoarele informații din bilanțul despre morți:  ICC, DZ, insuficiență mitrală, HTA, Fibrilație atrială, casexie, BRC st.III, ateroscleroză teritoriu coronarian? Acești termeni și alții similari îi găsim în bilanțul deceselor în dreptul persoanelor în vârstă. 

În acest context, nu ar trebui să ne mire că oamenii cu vârste cuprinse între 20 și 50 ani nu se tem de Covid-19. Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, într-un interviu la DC News, a subliniat un lucru important: comunicarea pe timp de criză este complexă și trebuie să vizeze toate publicurile.

 

Alina Bârgăoanu: „S-au amestecat comunicarea guvernamentală cu cea electorală”

 

Tinerii au reprezentat un public cvasi-absent din demersurile de comunicare strategică. Acum este greu să-i determini să conștientizeze pericolul Covid-19.

„Este o eroare care s-a făcut în această perioadă. Atunci când faci comunicare strategică, trebuie să-ți definești publicurile și să le ai pe toate în vedere. Nu te poți adresa unui anumit grup favorabil pentru că lucrurile evoluează. Acum este foarte greu să apelezi la simțul civic al tinerilor pentru că s-a instalat această chestiune conform căreia este ceva care nu ne privește neapărat. Comunicarea este un demers mult mai complicat, mai ales dacă vorbim despre comunicarea guvernamentală în sensul larg. Comunicarea oficială, pe perioadă de criză, reprezintă un demers mult mai complicat decât comunicarea electorală. În această perioadă, s-au amestecat comunicarea guvernamentală cu cea electorală”, a spus Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu la interviurile DC News.

Interviul complet poate fi citit pe DCNews.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel