Frica de coronavirus îi ţine pe unii oameni cu afecţiuni grave în case. Avertismentul medicilor

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Unităţile de primiri urgenţe şi spitalele din Elveţia sunt mai liniştite ca de obicei, în pofida afluxului de pacienţi cu COVID-19, un semn îngrijorător despre care unii medici cred că este un indiciu care arată că tot mai mulţi oameni mor acasă din cauza altor afecţiuni, relatează joi agenţia Reuters.

''Mulţi pacienţi ne spun 'am aşteptat pentru că m-am temut că aş putea intra în contact cu un pacient COVID' '', afirmă Giovanni Pedrazzini, preşedinte al societăţii elveţiene de cardiologie şi şef al unei clinici de cardiologie din Ticino, unde recent un pacient care a amânat vizita la spital a murit cu puţin timp înainte să ajungă acolo, iar altul care de asemenea s-a ferit să se prezinte la medic a avut nevoie de o operaţie de urgenţă.

''Riscul este ca mulţi pacienţi să sufere sau să moară acasă în loc să vină la unităţile de primiri urgenţe'', insistă medicul elveţian.

La rândul său, Thierry Fumeaux, care conduce unitatea din primiri urgenţe din localitatea Nyon, vorbeşte de asemenea despre pacienţi fără COVID-19 care se prezintă la medic abia întru-un stadiu tardiv al bolii lor.

Şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat asupra unei creşteri anormale a numărului deceselor fără legătură cu noul coronavirus pe măsură ce sistemele medicale sunt copleşite de pandemia de COVID-19 şi a emis orientări pentru evitarea acestei situaţii.

Elveţia are confirmate până în prezent 23.514 cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care 913 decese, dar sistemul ei medical încă nu este saturat. Date oficiale despre celelalte decese înregistrate de când a început epidemia nu sunt deocamdată disponibile.

Între timp, autorităţile elveţiene au cerut populaţiei să nu amâne de teama coronavirusului prezentarea la medic sau la urgenţe, mai ales în cazul copiilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel