Franța: Vaccinarea obligatorie pentru angajații care lucrează cu publicul

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

În Franța sunt aproximativ 1,8 milioane de angajați care lucrează direct cu publicul, în unități publice și private. În ciuda amplelor proteste care au loc de săptămâni întregi, începând din luna august, certificatul de sănătate este obligatoriu salariații care lucrează cu publicul..

Scopul pentru care a fost luată această hotărâre este „menținerea deschisă” a activităților care ar fi trebuit să se închidă pe perioada valurilor epidemice pentru a evita infectarea. Controlul salariaților cu privire la vaccinare rămâne în sarcina angajatorului.

Lucrătorii din baruri, restaurante, cinematografe, teatre, muzee, săli de sport și administrații, atunci când au relații directe cu publicul, trebuie să demonstreze că au finalizat programul de vaccinare, că au făcut boala cu mai puțin de șase luni în urmă sau că au un test negativ mai mic de 72 de ore, anunță 20minutos.es.

Ministrul Muncii din Franța, Elisabeth Borne, a anunțat că regula nu se extinde la toți lucrătorii, adică un chelner trebuie să dețină certificatul verde, în timp ce pentru bucătar vaccinarea nu este obligatorie.

Responsabilii pentru noua regulă este angajatorul sau, după caz, un administrator desemnat, care sunt expuși la o pedeapsă de un an de închisoare sau la o amendă de 9.000 de euro. De asemenea, responsabilul poate să întrerupă temporar activitatea angajatului care încalcă regula, îi poate suspenda contractului de muncă, sau poate aplica sancțiunea de a nu-l remunera pe acesta timp de două luni. În cazul în care angajatul refuză în continuare vaccinarea, teoretic angajatorul îl poate concedia. Lucru puțin probabil, deoarece legea privind certificatul de sănătate stabilește valabilitatea acestei obligații până la 15 octombrie.

 

 

Sursa foto: Facebook - Emmanuel Macron

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel