Fiecare al 30-lea copil elvețian s-a născut după FIV

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

În Elveția, potrivit Oficiului Federal de Statistică, în anul 2021, s-au născut 2.500 de copii datorită tehnologiei de reproducere asistată care utilizează fertilizarea in vitro. Procentul este mai mare față de anul 2020 cu 13%.

Aproximativ 6.900 de cupluri elvețiene au căutat ajutor medical pentru a putea avea un copil, cifră care anunță o creștere cu 11% față de anul anterior, anunță swissinfo.ch. În timp ce, nașterile multiple după sarcinile care au la bază FIV au scăzut semnificativ, de la 15% în 2017 la doar 4% în 2021.

Majoritatea femeilor care au folosit fertilizarea in vitro aveau vârste cuprinse între 35 și 39 de ani, însă vârsta femeilor care au apelat la această metodă a variat între 20 și 51 de ani, în timp ce la bărbați intervalul a fost de la 22 la 74 de ani.

Motivul pentru care cuplurile au apelat la tehnologia de reproducere asistată a fost infertilitatea. 98% din tratamente au fost efectuate din acest motiv, în timp ce 2% au fost efectuate din cauza riscului de transmitere a unei boli grave.

Cât privește infertilitatea, bărbații au fost afectați în proporție de 35% din cazuri, iar femeile în 27% din cazuri. În celelalte cazuri, infertilitatea a fost prezentă la ambii parteneri sau avea o cauză necunoscută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel