Fenomenul certificatelor false de vaccinare: „Cec în alb persoanelor care nu s-au vaccinat”

Fenomenul certificatelor false de vaccinare: „Cec în alb persoanelor care nu s-au vaccinat”
Fenomenul certificatelor false de vaccinare: „Cec în alb persoanelor care nu s-au vaccinat”

Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Adrian Wiener, spune că fenomentul certificatelor false de vaccinare duce la decredibilizarea procesului vaccinării și susține că acesta trebuie sancționat sever.

Adrian Wiener crede că acest fenomen trebuie combătut și sancționat sever. „Practic, le conferim un cec în alb persoanelor care nu s-au vaccinat, le oferim acest instrument care a fost destinat inițial mobilității și siguranței noastre, a tuturor, îl transformăm în ceva trivial. Cred că fenomenul poate fi combătut și trebuie sancționat foarte sever. Nu este vorba doar de fals și uz de fals, ci de decredibilizarea procesului vaccinării”, a afirmat vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, la RFI.

Întrebat dacă în opinia sa există corupție în rândul medicilor de familie, deputatul a răspuns: „Nu neapărat. Și la centrele de vaccinare, nu doar în cabinetele medicilor de familie. A existat această presiune constantă, mai ales în zona rurală, dinspre, știu eu, zona administrativă, hai, dă-mi o hârtie, hai să facem, uite, n-am încredere în vaccin. Sigur, aceste lucruri există și trebuie sancționate, în măsura în care aflăm unde s-au petrecut”.

 

Adrian Wiener: „Lucrurile se pot afla”

 

Acesta susține că aceste cazuri pot fi identificate cu ajutorul registrului electronic de vaccinare.

„Pe de altă parte, vedem în registrul electronic de vaccinare, de exemplu, persoane vaccinate la sute de kilometri de domiciliu, acolo unde există aceste rețele, unde acest lucru este industrializat și putem să ne dăm seama, în măsura în care într-unul din centre s-au vaccinat multe-multe persoane care locuiesc la 100 km, la 70 km, când cel mai apropiat centru de vaccinare era la 500 de metri. E evident o suspiciune rezonabilă, pe care trebuie s-o ridicăm. Deci lucrurile se pot afla”, a mai spus Adrian Wiener.​

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy