FDA continuă lupta pentru interzicerea țigărilor cu mentol

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

FDA a emis, joi, o propunere de a interzice țigările mentolate și trabucurile cu aromă. Propunerea apare la un an de la momentul anunțării ei și pentru finalizare vor fi necesari mulți alții. Din partea firmelor producătoare de țigări se anunță o opoziție puternică din cauza pierderilor pe care acestea le-ar putea avea ca urmare a interzicerii țigărilor cu mentol.

Noile reguli propuse ar ajuta la prevenirea dependenței copiilor și ar putea ajuta și fumătorii adulți să renunțe la viciu. Țigările cu mentol, care sunt interzise în multe state din America, reprezintă mai mult de o treime din cota totală de piață a industriei din Statele Unite.

În SUA, în 2019, erau peste 18,5 milioane de fumători de țigări cu mentol cu vârsta de 12 ani și peste, cu rate ridicate de utilizare de către tineri, adulți tineri, afro-americani și alte grupuri rasiale și etnice, anunță reuters.com.

Acțiunile Altria Group, British America Tobacco și Imperial Brands au fost în pierdere la tranzacțiile de după-amiază. Altria, într-un comunicat dat publicității, este de părere că „scoaterea acestor produse de pe piața legală le va împinge pe piețe criminale, nereglementate, care nu respectă nicio reglementare și ignoră legile privind vârsta minimă”. BAT și Imperial nu au răspuns nimic oficial.

FDA a transmis că publicul își poate trimite părerile cu privire la propunere din 5 mai până pe 5 iulie, și după ce le va evalua va emite o decizie finală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel