Experiența amară a unei profesoare într-un spital din România: „Dumnezeule mare, nu mai permite unor astfel de oameni să intre în sistem“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Spitalele din România sunt departe de nivelul unei țări din UE (Foto ilustrativ)
Spitalele din România sunt departe de nivelul unei țări din UE (Foto ilustrativ)

O învățătoare româncă ajunsă la Spitalul Județean Constanța a relatat o întâmplare amară pe care experimentat-o. Cadrul didactic are și o rugăminte către medicii din generațiile de elevi pe care le-a format de-a lungul timpului.

Și iar scriu despre Spitalul Județean Constanța! Tare mi-aș dori să vină ziua când totul o să fie așa cum trebuie să fie! Dar, deocamdată, este tot PRAF, PRAF, PRAF!“, scrie cu amărăciune doamna învățătoare Cristina B.

Tot timpul am avut și...încă am speranța, că medicii tineri vor schimba ceva în bine. Dar, astăzi, m-am lovit din nou de o doctorița tânără, lipsită de orice urmă de empatie, cred că s-a făcut doctorița crezând că holurile spitalului sunt podiumuri de defilare pentru concursuri de miss. Dumnezeule mare, nu mai permite unor astfel de oameni să între în sistem! Du-i pe câmp!“, relatează cadrul didactic.

Experiența amară a unei învățătoare într-un spital din România

 

Aceasta spune că empatia este ceea ce le lipsește tinerilor medici și încheie având o rugăminte pentru foștii săi elevi.

„Am înțeles că doctorița are o fetiță. Dacă învățătoarea fetiței s-ar purta cum se poartă ea cu pacienții cum - ar simți oare? Copiii mei, toți cei care sunteți la medicină (și nu sunteți puțini), vă roagă Doamna, fiți schimbarea în bine pe care ne o dorim! Tratați-va pacienții ca și cum ar fi apropiații voștri! Știți cât valorează o vorba bună pentru un pacient sau pentru familia lui? Cât jumătate din tratament! Sau poate mai mult! Of, Doamne!“, conchide învățătoarea.

Din păcate, experiența sa în spital nu reprezintă un caz izolat.

„Tratați-va pacienții ca și cum ar fi apropiații voștri!“

 

„Aceeași dezamăgire am trăit-o în septembrie. Tot acolo, tot în aceleași condiții. Nu știu unde o să se ajungă în acest ritm. Ore întregi, zile, luni pierdute în spitale doar ca să primești lipsă de respect, un "nu mă interesează de analizele tale" și alte tipuri de comportamente inadecvate ale unor oameni care ar trebui să ne fie modele în viață“, îi răspunde cineva.

„Eu am luat atitudine mereu împotriva acestor "specimene". Nu pot să tac. Dar toți trebuie să înțelegem că doctorul nu e Dumnezeu. Dumnezeu e unul singur. De asta oamenii trebuie să înțeleagă că în fața doctorilor, și mai ales a celor nesimțiți, nu trebuie să plece capul. Ei au depus un jurământ, pe care mulți dintre ei îl uită a doua zi. Meseria ți-o alegi din dragoste pentru ea! Iar meseria de medic, meseria de cadru didactic, nu pot fi numite doar simple meserii. Dacă nu le iubești, nu ai de ce să le alegi!“ mai răspunde învățătoarea. 

2. -imagine fara descriere- (postare-inv-med.png)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel