EMA aprobă vaccinul Pfizer pentru copiii de 12 - 15 ani. Românii își pot programa copiii la vaccin de săptămâna viitoare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Agenţia Europeană a Medicamentului aprobă vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 - 15 ani. Românii își pot programa copiii la vaccin de săptămâna viitoare, a anunțat, vineri, dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Vaccinul împotriva coronavirusului produs de BioNTech / Pfizer poate fi utilizat pentru copiii cu vârsta peste 12 ani, potrivit Agenției Europene pentru Medicamente (EMA). Fiecare stat poate decide dacă va folosi vaccinul și de când.

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că platforma de programare pentru vaccinare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare copiii vor putea fi programați prin contul părinților.

Conform coordonatorului strategiei pentru vaccinuri din cadrul EMA, Marco Cavaleri, recomandările sunt aceleași ca și pentru adulți, respectiv două doze la cel puțin 3 săptămâni distanță. Datele din studii au arătat că eficiența este cel puțin la fel de bună ca și la adulți. Niciunul dintre copiii care au participat la testare și a primit vaccinul nu a făcut COVID.

„Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați”, a transmis vineri Valeriu Gheorghiță, citat de Mediafax.

EMA aprobă vaccinul Pfizer pentru copiii de 12 - 15 ani

 

Acesta susține că schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă, cu mențiunea că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal.

„În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinților”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinul împotriva coronavirusului produs de BioNTech / Pfizer poate fi utilizat pentru copiii cu vârsta peste 12 ani, potrivit Agenției Europene pentru Medicamente (EMA).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel