Elveția își rezervă 4,5 milioane de doze de vaccin

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Guvernul elvețian a semnat un acord cu firma americană în biotehnologie Moderna, care se află într-un stadiu avansat al proiectului său de vaccin, pentru a asigura accesul timpuriu la 4,5 milioane de doze de vaccin COVID-19, au declarat autoritățile din Elveția. Ele au adăugat că cele 4,5 milioane de doze rezervate ar permite vaccinarea a 2,25 milioane de persoane, deoarece se estimează că vor fi necesare doze duble. Elveția este „una dintre primele țări care a încheiat un acord cu Moderna”, alocând 300 de milioane de franci pentru achiziționarea vaccinului COVID-19.

Vaccinul Moderna COVID-19 se va fabrica cu ingrediente fabricate de firma farmaceutică elvețiană Lonza, se bazează pe tehnologia inovatoare RNAm (acid ribonucleic), precizează site-ul swissinfo.ch. RNA messenger este un fel de moleculă de mesagerie care poartă instrucțiunile pentru producerea proteinelor. Vaccinul spune celulelor corpului cum să facă o proteină virală. Imediat ce proteina este produsă în organism, sistemul imunitar o identifică ca un antigen, care apoi produce anticorpi, pregătind astfel organismul pentru a lupta împotriva virusului.

În paralel, guvernul elvețian are discuții cu alte companii în ceea ce numește o „abordare diversificată” pentru a avea acces la un vaccin COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel