DSU: În România nu a fost confirmat niciun caz al unei persoane care ar fi infectată cu noua tulpină

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Prezența noii tulpini a Covid-19 din Marea Britanie nu este confirmată în România. Precizarea vine de la Departamentul pentru Situații de Urgență după ce o persoană suspectă a fost internată la Institutul Matei Balș.

Reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) susțin că până în prezent în România nu a fost confirmat niciun caz al unei persoane care ar fi infectată cu noua tulpină a virusului SARS CoV-2.

„În urma unei monitorizări atente a situației epidemiologice din România și în contextul apariției unei noi tulpini a Coronavirusului SARS-CoV-2 confirmat de specialiști ca având o rată de contagiozitate mai mare în rândul populației, precizăm faptul că până în acest moment, pe teritoriul României nu a fost confirmat niciun caz al unei persoane care ar fi infectată cu această nouă tulpină. Date fiind informațiile conform cărora la Institutul Matei Balș din București, un pacient întors recent în țară ar fi infectat cu această nouă tulpină, ca o infirmare a celor vehiculate în presa scrisă, reprezentații Institutului au avut un drept la replică, precizând faptul că în acest moment nu există date concludente care să certifice prezenta noii tulpini la un pacient internat. Totodată, a fost specificat faptul că în laboratorul de genetică din cadrul Institutului sunt analizate două probe recoltate de la un pacient, care urmează, în câteva zile să confirme sau să infirme prezența acestei noi tulpini”, scrie în precizarea de presă facută de DSU.

 

Ministerul Sănătății: „O nouă tulpină se poate confirma numai prin secvențierea genomului viral”

 

Precizarea DSU a sosit la puțin timp după ce Ministerul Sănătății din România a avut un mesaj asemănător.

„O nouă tulpină se poate confirma numai prin secvențierea genomului viral de către institutele sau unitățile sanitare abilitate, iar această procedură tehnică va fi definitivată zilele următoare pornind de la probele selectate în urma testării RT-PCR”, a anunțat Ministerul Sănătății.

La Institutul Matei Balș o persoană este suspectă că s-a infectat cu noua tulpină a Covid-19 din Marea Britanie. Potrivit lui Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt de la Matei Balș, în laboratorul de genetică al institutului două probe au avut rezultate la reacția de amplificare diferite față de cele cunoscute până acum, iar zilele următoare să va face secvențierea, care va confirma sau infirma suspiciunea.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy