Doi preoți și șase măicuțe din corul Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi, infectați cu COVID-19

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Doi preoți și șase măicuțe care fac parte din corul Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi au fost testați pozitiv la noul coronavirus. Ei sunt internați în spital și doar două persoane prezintă unele simtome ușoare, conform Episcopiei Catolice din Iași.

„În perioada stării de urgență (continuând și în perioada Stării de Alertă) s-a creat un cor pentru susținerea rugăciunilor și a cântărilor la sfintele Liturghii celebrate la catedrala catolică din Iași (și transmise on-line și la Televizor), un cor format din surorile care locuiesc în așezământul monahal de lângă catedrală, fiind dirijate și acompaniate la orgă de doi preoți de la parohia catedralei. În momentul în care organistul bănuia că a fost infectat cu noul coronavirus (intrând în contact cu o persoană care a fost depistată pozitiv), a făcut testul pentru COVID-19 și a ieșit pozitiv. Imediat au fost luate măsurile urgente pentru depistarea altor posibile cazuri, pentru a nu pune în pericol siguranța și sănătatea enoriașilor și a celor cu care preoții de la parohie și de la Episcopia Catolică din Iași pot intra în contact”, conform unui comunicat al Episcopiei Catolice din Iași, citat de Mediafax.

În total, au fost testate 24 de persoane, inclusiv PS Iosif Păuleț, Episcopul diecezei de Iași, și PS Petru Gherghel, episcop emerit, rezultând pozitive opt persoane. Este vorba despre dirijorul corului, organistul și șase măicuțe.

„Preoții (dirijorul și organistul) au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase, iar surorile au fost internate la Spitalul CFR. Doar două persoane prezintă unele simtome ușoare. Se pare că persoanele au fost depistate în fază incipientă a bolii”, menționează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel