Dispozitiv cu insulină pentru diabetici, retras de urgență pe fondul temerilor că bateria sa s-ar putea supraîncălzi și ar lua foc

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Dispozitiv cu insulină pentru diabetici, retras de urgență pe fondul temerilor că bateria sa s-ar putea supraîncălzi și ar lua foc
Dispozitiv cu insulină pentru diabetici, retras de urgență pe fondul temerilor că bateria sa s-ar putea supraîncălzi și ar lua foc

Un dispozitiv pe care diabeticii îl folosesc pentru a-și gestiona nivelul de insulină a fost retras de urgență din cauza temerilor că bateria acestuia s-ar putea supraîncălzi și ar putea lua foc.

Product Safety Australia a emis vineri această rechemare pentru dispozitivul Omnipod DASH Personal Diabetes Manager (PDM).

 

Avertisment pentru diabetici: supraîncălzirea bateriei ar putea duce la răni

 

'Pachetul de baterii al produsului se poate umfla, poate avea scurgeri de lichid sau se poate supraîncălzi și ar putea lua foc', a precizat Product Safety Australia.

Capsulele portabile pot fi lipite de brațele sau picioarele diabeticilor și furnizează insulină pentru trei zile, care este controlată printr-un dispozitiv asemănător unui smartphone, cunoscut sub numele de PDM.

Acesta le permite celor cu diabet să primească insulină fără a avea nevoie de injecții. 

Însă cei care folosesc dispozitivul au fost avertizați că supraîncălzirea bateriei ar putea duce la un incendiu și provoca răni grave sau chiar moartea.

 

Cum se folosește dispozitivul

 

În cazul în care dispozitivul nu mai funcționează, ar putea exista o întârziere în livrarea de insulină, ceea ce ar putea duce la hiperglicemie majoră și la complicații grave de sănătate. 

Producătorul a avertizat utilizatorii să nu își încarce PDM-ul dacă compartimentul bateriei este bombat sau dacă PDM-ul este fierbinte la atingere.

De asemenea, aceștia nu ar trebui să încerce să îl încarce dacă nu se aprinde în 45 de minute de la conectarea la un încărcător sau se oprește imediat după ce este scos din încărcător. 

Dacă PDM nu se umflă, nu se supraîncălzește sau se comportă normal în afara încărcătorului, acesta poate fi utilizat - cu anumite condiții.

De asemenea, nu ar trebui să fie utilizat în timp ce este conectat la un încărcător, încărcat în lumina directă a soarelui sau încărcat dacă temperatura aerului este de 31C sau mai mare. 

 

Software-ul PDM va fi modificat pentru siguranța oamenilor

 

Insulet Corporation modifică software-ul PDM pentru a limita capacitatea de încărcare pentru a reduce riscul de supraîncărcare. 

'Un PDM Omnipod DASH actualizat va fi furnizat consumatorilor afectați atunci când va fi disponibil', a declarat Product Safety Australia.

Întrebări suplimentare trebuie adresate serviciului de asistență clienți Insulet Australia la numărul de telefon 1800 954 074.

Utilizatorii au fost îndemnați să nu scoată bateria și trebuie să oprească încărcarea PDM-ului odată ce bateria este încărcată în proporție de 85% - fără a o lăsa niciodată la încărcat peste noapte, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel