Dezinfectanţi DILUAŢI în spitale. Sorina Pintea: "Nu vorbim de un nou caz HEXIPHARMA"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Descinderide amploare la a cinci adrese din București, Ilfov și Prahova. Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au controlat firme suspectate de înșelăciune, fals și comercializarea de produse biocide alterate. Ministurl Sănătăţii dă asigurăpri că nu avem de-a face cu un nou scandal de nivelul Hexipharma.

Sorina Pintea susţine că plângerea împotriva societăţilor care produceau dezinfectnaţi diluaţi a fost depusă chiar de către Ministerul Sănătăţii.

"Ministerul Sănătăţii a efectuat un control cu privire la eficacitatea produselor biocide. Din 15 produse biocide verificate, la trei au fost constatate neconformităţi. Prin urmare, am refăcut analizele. Analizele, confirmate de un control extern realizat în Franţa. Am demarat controale la firmele care au comercializat aceste biocide pentru că aceste controale nu au putut fi finalizate. Nu s-au găsit persoane sau depozitele erau închise. Atunci, ministerul Sănătății a făcut o plângere în acest sens. în luna ianuarie", a declarat Sorina Pintea pentru realitatea TV.

 

S. Pintea: Nu putem vorbi de u nou caz Hexipharma

 

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că niciun pacient nu a fost pus în pericol şi că nu putem vorbi de un scandal de nivelul Hexipharma.

"Dezinfectarea se face în mai multe etape. Aceste dezinfectante erau de primă etapă. Dacă proceduile se aplică corect, nu ar trebui să existe probleme. Fiecare produs comercializat în spitale trebuie să fie conform.

Niciun pacient nu a fost pus în pericol. În acest moment există echipe în spitalele din țară care verifică conformitatea dezinfectanților. Nu putem vorbi de un scandal de nivelul Hexipharma, asta pot să vă spun sigur, asta pentru că s-au făcut foarte multe verificări, controale", a mai declarat Sorina Pintea la Realitatea TV.

Ministrul Sănătăţii a mai punctat că cea mai pare problemă a fost, până acum, neraportarea infecţiilor din spitale şi că infecţii există în toate spitalele din lume, primul pas fiind recunoaşterea acestora, apoi respectarea procedurilor.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel