De ce să torni oțet în pantofi: un truc neobișnuit, care pare ciudat, dar te ajută în multe situații

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
De ce să torni oțet în pantofi: un truc neobișnuit, care te ajută în multe situații
De ce să torni oțet în pantofi: un truc neobișnuit, care te ajută în multe situații

De ce să torni oțet în pantofi? Un truc neobișnuit, pe care îl practicau și bunicile noastre și care te ajută în multe situații.

Există persoane care "tratează" pantofii noi din piele într-un mod neobișnuit și toarnă oțet de masă în pantofii sau încălțămintea nou cumpărată.

Această acțiune poate părea ciudată doar pentru cineva care nu înțelege care este trucul.

Adevărul este simplu: produsul lichid face ca pantofii noi să „se lase“, să nu mai fie atât de rigizi.

De ce să torni oțet în pantofi: un truc neobișnuit, care te ajută în multe situații

 


Nu este neobișnuit ca pantofii noi să fie prea strâmți, chiar dacă sunt de mărimea potrivită.

Bineînțeles, îi puteți cumpăra într-o mărime mai mare. Dar atunci există riscul ca pantofii să devină prea mari după ce i-ați purtat.

Așa că este mai bine să alegi mărimea potrivită, dar și să grăbești procesul de transformare a pantofilor într-un articol vestimentar confortabil.

Pentru a face acest lucru, turnați oțet în pantofi. Acest produs înmoaie materialul din piele.

Cum să turnați oțetul în mod corespunzător


Principala regulă este importanța utilizării unei cantități mici de produs. Trebuie turnate câteva linguri de oțet - nu mai mult.

Este demn de remarcat faptul că apa de colonie poate fi folosită ca mijloc alternativ de înmuierea pielii pantofilor.

Cum să scapi de mirosul neplăcut în pantofi
Atunci când cumpărăm o nouă pereche de pantofi, ne dorim cu toții ca aceștia să stea pe noi mai mult timp. Dar, uneori, după doar câteva zile de purtare, observăm că pantofii noștri încep să emane un miros neplăcut. Deci, ce ar trebui să facem dacă observăm brusc un miros neplăcut de pantofi? Să privim problema din mai multe unghiuri.

Cum să scapi de mirosul neplăcut din pantofi: Remedii populare

 

- Ștergeți pantofii din interior cu o vată înmuiată în oțet sau peroxid de hidrogen. Aceasta este o metodă rapidă și eficientă. Dar nu exagerați; dacă turnați prea mult lichid pe disc, va trebui să vă uscați pantofii mai târziu.

- Dacă nu sunteți alergic la uleiuri, puteți picura câteva picături de ulei de lavandă sau suc de lămâie pe talpă. Atât lavanda, cât și sucul de lămâie omoară germenii care provoacă mirosul și au, de asemenea, un miros foarte plăcut.

- Pungi de ceai. Această metodă este obișnuită în armată, atunci când nu există altă modalitate de a evita problema mirosului de transpirație. Pur și simplu puneți pliculețele de ceai peste noapte și le scoateți dimineața. Ceaiul are o capacitate uimitoare de a absorbi orice miros ca un burete (de aceea ceaiul era transportat doar pe nave comerciale speciale, pentru a nu mirosi decât a ceai).

- Bicarbonat de sodiu, pudră pentru copii, cărbune activ. Toate aceste produse sunt surprinzător de higroscopice (capabile să absoarbă umezeala, care este un teren propice pentru bacteriile care cauzează mirosuri). Ce trebuie făcut? Pur și simplu turnați unul dintre remedii în pantof peste noapte (cărbunele, bineînțeles, trebuie să fie zdrobit), iar dimineața fie îl scuturați într-o găleată, fie aspirați rapid pantoful. Dacă nu vreți să vă deranjați cu un aspirator, atunci urmați acest sfat: puneți cărbunele zdrobit într-o pungă nouă de pânză.

- Îngheață pantofii. Dacă este o iarnă geroasă, îi puteți pune pe balcon peste noapte. Dacă este cald și ploios (sau chiar și vara), îi puteți pune la frigider peste noapte. Condițiile de frig vor distruge bacteriile care provoacă mirosuri și care cauzează transpirația. În ambele cazuri, nu uitați să scoateți tălpile din pantofi înainte de a le îngheța.

- Uscați pantofii cu un uscător de păr sau pe un calorifer. Opusul opțiunii anterioare. Dar și în acest caz, trebuie mai întâi să scoateți tălpile de la pantofi sau cizme.

- Frunzele de mentă, salvie, coaja de stejar zdrobită vă vor ajuta, de asemenea, să faceți față rapid mirosului neplăcut. Pur și simplu puneți-le în interiorul pantofilor peste noapte. Dacă nu aveți frunze proaspete, sunt bune și cele uscate. Pur și simplu puneți-le într-o pungă de pânză sau de in.

- Dacă pantofii dumneavoastră au fost lăsați într-o cameră umedă pentru o perioadă lungă de timp, va apărea mirosul neplăcut de mucegai. Este un pic mai dificil să scapi de acest iz, dar este de asemenea posibil. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă spălați bine pantofii, pe dinăuntru și pe dinafară, cu o soluție de săpun. În continuare, frecați pantofii cu o soluție de clor (acest lucru va ajuta la dezinfectarea lor). Pentru următoarea etapă, luați părți egale de alcool amoniacal și vodcă (fără vodcă: aceasta poate fi ușor înlocuită cu esență de oțet diluată). Cu această soluție, ștergeți bine interiorul și exteriorul pantofilor și apoi puneți-i într-un loc bine ventilat pentru a se usca.

- Mașină de spălat. Aceasta, desigur, nu este o "metodă populară", ci mai degrabă una "modernă", dar este destul de comună. Dacă pantofii pot fi spălați, atunci spălați-i în mașina de spălat, folosind modul de spălare corect, mai degrabă decât manual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel