Cum să faci detergent de rufe de casă. Trucul pe care îl vei simți în economia ta la final de lună

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Cum să faci detergent de rufe de casă. Trucul pe care îl vei simți în economia ta la final de lună
Cum să faci detergent de rufe de casă. Trucul pe care îl vei simți în economia ta la final de lună

Sunt oameni care cred că a face săpun pentru mașina de spălat este extrem de complicat și de aceea preferă să-l cumpere. Dar a face săpun pentru mașina de spălat este mai ușor decât crezi acum și, în plus, poți folosi ingrediente naturale pentru a-l face sustenabil pentru mediu. 

Puteți face singur acest săpun în orice moment și îl puteți folosi oricând aveți nevoie. De asemenea, prin folosirea acestui tip de detergent de casa vei avea rezultate foarte bune la hainele tale. În acest articol StiriDiaspora.ro vom explica cum să faceți săpun de casă pentru mașina de spălat.

De ce să pui pe aragaz, la fiert, două oale pline cu apă și bicarbonat. Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl folosească

 

Avantajele fabricării săpunului de casă pentru mașina de spălat

 

Cel mai mare avantaj pe care îl vei găsi va fi în buzunarul tău, deoarece te vei putea bucura de economii bune pe termen lung. Detergenții sunt de obicei destul de scumpi, așa că învățarea să-ți faci singur va fi ceva ce vei observa la sfârșitul lunii.

De asemenea, procesul este foarte simplu și nu veți avea nevoie de cunoștințe specifice, trebuie doar să urmați câțiva pași simpli. În plus, ingredientele pot fi chiar acum în casa ta și dacă nu le ai pe toate, atunci le găsești cu usurință în orice supermarket.

De parcă nu ar fi de ajuns, veți avea grijă și de mediul înconjurător datorită faptului că săpunurile de casă pentru mașini de spălat sunt realizate cu ingrediente naturale. Pe lângă faptul că ai grijă de mediul înconjurător, vei avea grijă și de pielea ta și a familiei tale, deoarece nu va avea ingrediente agresive pentru piele.

Pune sare în cana de cafea. O să fii ca un magician. Cele mai populare trucuri cu sare

 

De ce ai nevoie pentru a face săpun de rufe de casă?

 

Pentru a vă face săpunul de casă pentru mașina de spălat va trebui să obțineți câteva ingrediente pe care probabil le aveți acasă:

- Apă

- Bicarbonat de sodiu (2 pahare)

- Borax (2 pahare)

- Sapunuri solide de spălat (cu una sau două vor fi suficiente)

- uleiuri esențiale de lavandă, lămâie sau citrice.

Pe lângă aceste ingrediente veți avea nevoie de o găleată pentru a face amestecul, o oală medie și o lingură, de preferință din lemn. De asemenea, este important să aveți niște sticle de plastic pentru a putea turna conținutul săpunului de casă pe care îl faceți.

A pus o cârpă înmuiată în oțet pe capacul coșului de gunoi. Trucul care a făcut minuni instant

 

Cum să faci săpun de rufe de casă

 

Prepararea săpunului de casă pentru mașina de spălat este foarte simplă și necesită puțin timp. Pentru a o face cu ușurință și în siguranță acasă, trebuie doar să urmați aceste instrucțiuni pe care vi le arătăm mai jos.

Mai întâi va trebui să răzuiești săpunurile solide, umplerea a două pahare normale cu apă va fi suficientă. Apoi luați oala și umpleți-o cu apă, puneți-o la fiert (pentru fiecare litru de apă adăugați două căni de săpun). Lăsăm să fiarbă puțin și amestecăm tot timpul cu o lingură de lemn. Apoi puneți bicarbonatul de sodiu și boraxul într-o găleată sau recipient și adăugați apa pe care ați fiert-o cu săpunul.

Săpunul va fi topit și puteți amesteca totul bine cu lingura de lemn. Se amestecă până când totul este bine amestecat și dizolvat.

Adăugați aproximativ 8 litri de apă și amestecați din nou, în acest moment puteți adăuga uleiurile esențiale pe care le-ați ales. Uleiurile esențiale sunt folosite mai ales pentru ca săpunul de casă să aibă un miros plăcut. Adăugați aproximativ 20 ml de uleiuri esențiale și amestecați bine, astfel încât să se amestece cu întreaga masă de săpun.

Truc cu lămâie pentru a îndepărta petele negre de pe șosetele albe. Vor arăta ca noi fără bani aruncați pe produse scumpe

Acoperiți găleata cu o cârpă sau folie de plastic. Apoi trebuie doar să ai la îndemână niște sticle de plastic sau de detergent care nu conțin lichid și să-ți torni săpunul înăuntru. Este important ca după aceea să scrii pe sticlă care este lichidul din interior pentru a ști că este săpunul tău de casă pentru rufe.

Trebuie să rețineți că înainte de fiecare utilizare a săpunului trebuie să agitați bine sticlele, astfel încât toate elementele să fie amestecate. Fiind un săpun de casă, ingredientele pot fi coborâte până la fundul sticlei și de aceea este important să-l agitați bine înainte de fiecare utilizare, astfel încât să fie bine amestecat și uniform.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel