De ce să pui pe aragaz, la fiert, două oale pline cu apă și bicarbonat. Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl folosească

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
De ce să pui pe aragaz, la fiert, două oale pline cu apă și bicarbonat. Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl folosească
De ce să pui pe aragaz, la fiert, două oale pline cu apă și bicarbonat. Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl folosească

Bucătăria este una dintre încăperile principale ale casei, deoarece este locul în care vei păstra o mare parte din mâncare, vei găti și chiar vei mânca. Din toate aceste motive, este esențial să o păstrezi curată. În acest sens, va fi deosebit de important ca hota să fie curată întrucât este unul dintre cele mai folosite electrocasnice și, prin urmare, unul dintre cele mai murdare. 

De multe ori veți avea nevoie de hotă pentru a funcționa la capacitate maximă în timp ce gătiți, deoarece este singura modalitate de a menține mediul liber de mirosuri și fum. De asemenea, absoarbe grăsimea din fum și vapori atunci când gătiți, astfel încât culege cu ușurință multă murdărie.

Pune sare în cana de cafea. O să fii ca un magician. Cele mai populare trucuri cu sare

Curățarea hotei este esențială pentru a obține performanțe bune, dar nu este ușoară deoarece este dificil să accesezi unele părți ale hotei. Pentru a descoperi cum se curăță hota, la StiriDiaspora.ro vă recomandăm să citiți în continuare acest articol în care vă explicam cum se curăță hota din bucătărie atât pe interior cât și pe exterior.

 

Cum să curățați interiorul hotei

 

Este foarte important să știi cum să curățați hota de grăsimile din interior, deoarece este o sarcină delicată. Este greu de accesat toate piesele care alcătuiesc aparatul, dar există metode care vă permit să curățați interiorul foarte simplu.

Degresant

Printre produsele pentru curățarea interiorului hotei se numără produsele de degresare specifice pentru curățarea inoxului sau a materialelor de bucătărie similare. Aplicați corect pentru a curăța o hotă, urmând acești pași:

- Pulverizați interiorul cu un produs degresant.

- Așteptați câteva minute să își facă efectul (vă puteți ghida după eticheta produsului unde vă arată timpul necesar) și, când murdăria s-a înmuiat de la produsul folosit, luați o cârpă pentru a curăța murdăria.

Repetați procesul de mai multe ori până când vedeți interiorul hotei complet curat.

Apa de țelină. Băutura banală care e un adevărat elixir cu efecte miraculoase. Trucul genial ca să o prepari la tine acasă

Praf de copt

Folosirea bicarbonatului de sodiu este un alt truc de curățare a hotei. Această metodă necesită mai mult timp și dedicare, dar este și eficientă. Aflați cum să curățați hota cu bicarbonat de sodiu urmând pas cu pas acest truc:

- Pune două oale pline cu apă cu bicarbonat de sodiu pe aragaz.

- Aprindeți focul, astfel încât oalele să înceapă să fiarbă. În același timp, porniți hota.

- Hota va absorbi aburul emanat de oale, dizolvând încet grăsimea acumulată în interior.

- Ține oalele pe aragaz cel puțin o oră pentru ca metoda să fie eficientă. Dacă a mai rămas foarte puțină apă poți adăuga mai multă apă și bicarbonat de sodiu, pentru că va trebui să ai grijă să nu rămână oala fără apă pentru ca să nu se ardă.

- Protejați aragazul cu hârtie absorbantă astfel încât să absoarbă grăsimea care poate cădea dizolvată din hotă.

- Stingeți focul și curățați hota cu o cârpă înăuntru.

- Dacă vezi o zonă în care este greu de îndepărtat murdăria acumulată, poți face într-un vas un amestec de apă și bicarbonat de sodiu, cu mai mult bicarbonat de sodiu, astfel încât să fie un amestec oarecum gros, iar cu o pensulă, burete sau cârpă, luați puțin din această pastă și frecați-o pe interiorul hotei unde vedeți mai multă murdărie. Vei vedea cum încetul cu încetul iese toată grăsimea și alte reziduuri.

- Pentru a termina, puteți trece o cârpă umedă doar cu apă sau oțet alb pentru a îndepărta toate urmele de murdărie și a lăsa zona fără pată.

Amestecul puternic cu zahăr pentru tigăile tale arse. Trucul prin care vei vedea cum cade tot ce-i ars instantaneu, fără pic de efort

 

Cum să curățați hota din oțel inoxidabil la exterior

 

Pentru a curăța exteriorul hotei din oțel inoxidabil, urmați aceste instrucțiuni:

Deconectați sau opriți hota, astfel încât să nu scurtcircuitați sau să nu vă curentați în timp ce o curățați.

Curățarea va depinde de materialul cu care a fost realizată hota. În cazul oțelului inoxidabil, este convenabil să utilizați un produs specific pentru curățarea oțelului inoxidabil.

Încercați să curățați cu o cârpă într-o direcție pentru a evita zgârieturile sau urmele, eliminând astfel toată strălucirea.

Pentru a curăța controlul hotei și elementele acesteia (butoane și ecran, dacă există), evitați utilizarea lichidelor a căror umiditate le poate deteriora. O cârpă uscată sau ușor umedă va fi suficientă pentru a le lăsa fără pată.

 

Cum să curățați filtrele hotei

 

Curățarea filtrelor hotei de bucătărie este o sarcină care necesită dezasamblarea prealabilă a filtrelor în sine. Consultați manualul de utilizare al aparatului pentru a afla cum să le demontați, deoarece sistemul se poate schimba în funcție de producător și model. Când ai demontat filtrele, cel mai bun mod de a le curăța este cu mașina de spălat vase, programarea unui ciclu de spălare va fi suficientă pentru tine. Dacă nu aveți o mașină de spălat vase, utilizați un lighean sau orice alt recipient umplut cu apă fierbinte și urmați acest proces pentru a curăța manual filtrele hotei foarte murdare.

Adăugați puțin degresant și lăsați filtrele la înmuiat câteva minute.

Când grăsimea este înmuiată prin efectul degresantului, folosiți o cârpă pentru a o trece prin filtre și îndepărtați murdăria.

Poți folosi și o perie moale, dar evită produsele abrazive, precum periile de curățat din aluminiu, pentru că vei ajunge să strici filtrele.

Amintiți-vă că, după curățarea filtrelor, trebuie să faceți același lucru cu exteriorul și interiorul hotei înainte de a le monta.

Dacă hota ta este în recirculare, nu va trebui să cureți filtrele deoarece acest sistem absoarbe aerul, îl filtrează și îl readuce în bucătărie curat. Filtrele lor sunt carbon și ceea ce ar trebui să faceți este să le schimbați atunci când vă indică producătorul.

Ține pâinea departe de frigider. Trucuri ca să nu mai irosești banii aiurea

 

Cât de des trebuie curățată hota?

 

Pe lângă faptul că vă ajută să descoperiți cum să curățați hota, vă recomandăm să curățați hota după gătit. Astfel, vei efectua întreținerea zilnică și vei economisi eforturi mari atunci când vrei să faci o curățare profundă.

Despre curățarea în profunzime a hotei din bucătărie, faceți una la două luni. Dacă ai făcut întreținerea zilnică îți va fi mult mai ușor. Pentru a face această curățare temeinică, va trebui să dezasamblați filtrele și să curățați atât interiorul cât și exteriorul înainte de a le reasambla.

Trucul fabulos pentru a curăța aragazul ca să arate ca nou. Cele trei ingrediente minune pe care cu siguranță le ai deja în casă

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel