Pune sare în cana de cafea. O să fii ca un magician. Cele mai populare trucuri cu sare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Pune sare în cana de cafea. O să fii ca un magician! Cele mai populare trucuri cu sare
Pune sare în cana de cafea. O să fii ca un magician! Cele mai populare trucuri cu sare

Cei mai mulți dintre noi nu se gândesc să aprecieze sarea. La urma urmei, este o chestie destul de banală - mineralul care se află în solnițele de pe mesele noastre și face mâncarea să aibă un gust mai bun. Dar sarea este mult mai mult decât un condiment. 

Sarea are o istorie lungă și ilustră, iar istoricii au susținut că sarea – și capacitatea ei de a conserva alimentele – a fost, de fapt, baza pe care s-a întemeiat civilizația. Datorită acestui condiment, putem stoca provizii pentru iarnă.

Timp de multe secole, sarea a fost greu de obținut și, prin urmare, valoroasă, formând coloana vertebrală a economiilor mai multor civilizații. Uneori, a fost folosit chiar și ca monedă.

Trucul genial cu făină pentru a curăța tigăile ca să arate ca noi. Trebuie să-l încerci!

De la aceste origini înalte, este oarecum uimitor să ne gândim cât de banală pare sarea acum. Este ceva pe care îl avem cu toții în dulapurile noastre din bucătărie. Dar, deși sarea este poate mai puțin interesantă decât a fost cândva, este totuși la fel de utilă ca întotdeauna. Acest mineral magic poate fi folosit în curățare, îngrijirea pielii, îngrijirea părului, îngrijirea unghiilor, igiena de bază și primul ajutor. Mai bine, este ușor de obținut și este ieftină. Ce poate fi mai bun decât atât?

Continuați să citiți la StiriDiaspora.ro moduri prin care sarea vă poate ușura viața.

De ce să pui un pahar cu sare și oțet pe podea: rezultate în doar 24 de ore

 

Trucuri cu sare pe care trebuie să le știi

 

Fă-ți propria pastă de dinți

Amestecați bicarbonat de sodiu, sare și un strop de ulei de mentă (sau orice ulei esențial doriți) pentru a vă face propria pastă de dinți. 

Tratează mătreața

Masați cu sare de mare pe scalp înainte de a vă spăla părul. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, făcând mai ușor ca tratamentele pentru păr și scalp să pătrundă și să își exercite magia.

Tratați pielea uscată

Fă-ți o baie de sare când simți mâncărime. Se amestecă o cană de sare de mare în apă caldă și îți va vindeca pielea uscată. 

Faceți un scrub cu sare

Un scrub cu sare poate fi folosit pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii și pentru a hidrata și exfolia pielea. Încercați să amestecați sare de mare cu miere, uleiuri esențiale de lămâie și rozmarin, ulei de floarea soarelui. 

Curățați cănile pătate

Dacă aveți pete de ceai sau cafea pe căni, acoperiți petele cu sare - ar trebui să dispară imediat.

A pus o cârpă înmuiată în oțet pe capacul coșului de gunoi. Trucul care a făcut minuni instant

Îndepărtați petele de vin

Dacă ați vărsat vin pe material, începeți prin a șterge (nu freca) cât mai mult posibil lichidul. Apoi presară un strat de sare deasupra petei. Sarea va absorbi lichidul rămas. Când este uscat, clătiți materialul și pata ar trebui să dispară. Acest truc funcționează și pe covor - așteptați până când amestecul de sare/vin se usucă și apoi aspirați.

Păstrați florile proaspete

Adăugați un strop de sare în apă pentru a păstra florile înflorite mai mult timp.

Ajută mâncărimea de la mușcături și înțepături

Pentru a calma mâncărimea de la mușcăturile de țânțari, înmuiați zona afectată în apă sărată, apoi adăugați un strat de ulei. Pentru o înțepătură de albină, umeziți mușcătura și adăugați un strat de sare pentru a calma durerea.

Pentru ochii umflați

Pentru a reduce umflarea ochilor, amestecați o jumătate de linguriță de sare într-o cană de apă fierbinte. Înmuiați dischete în amestec și apăsați-le ușor în locurile umflate.

Fixați un fier de călcat

Dacă aveți murdărie pe fierul de călcat, presărați un strat de sare pe o bucată de hârtie. Frecați fierul de călcat peste sare. Chestiile lipicioase se vor desprinde.

Înmoaie cuticulele și întărește unghiile

Amestecă câte o linguriță de sare, bicarbonat de sodiu și suc de lămâie într-o jumătate de cană de apă fierbinte. Înmuiați vârful degetelor în amestec timp de zece minute, apoi frecați și clătiți. Tratamentul ar trebui să vă înmoaie cuticulele și să vă întărească unghiile.

Truc cu lămâie pentru a îndepărta petele negre de pe șosetele albe. Vor arăta ca noi fără bani aruncați pe produse scumpe

Mâini mirositoare

Dacă mâinile tale miros a usturoi sau ceapă, tratați-le cu un amestec de sare și oțet.

Scapă de furnici

Pulverizați un amestec de sare și apă în locurile în care furnicilor le place să se adune. Furnicile nu vor traversa zonele sărate, așa că îndreptați spray-ul spre pervazuri, uși și alte puncte de intrare pentru furnici. Furnicile vor fi respinse și nu veți fi expuși la mirosuri urâte de insecticide.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel