Apa de țelină. Băutura banală care e un adevărat elixir cu efecte miraculoase. Trucul genial ca să o prepari la tine acasă

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Apa de țelină. Băutura banală care e un adevărat elixir cu efecte miraculoase. Trucul genial ca să o prepari la tine acasă
Apa de țelină. Băutura banală care e un adevărat elixir cu efecte miraculoase. Trucul genial ca să o prepari la tine acasă

Țelina este o legumă care a fost cultivată pentru prima dată în Orientul Mijlociu datorită proprietăților sale medicinale și aromatice.

Mulți sunt cei care sunt obișnuiți să bea apă făcută cu această legumă, deoarece îi ajută să slăbească și să rezolve problemele de constipație, printre alte afecțiuni. De parcă nu ar fi de ajuns, consumul apei de țelină pe stomacul gol are un număr mare de avantaje pentru diferite părți ale corpului, precum rinichii, stomacul, pielea și chiar scalpul. Dacă vrei să știi pentru ce este apa de țelină, îți recomandăm să continui să citești acest articol StiriDiaspora.ro.

Amestecă o lingură de bicarbonat cu una de ulei de cocos. Trucul ieftin care te scapă de probleme!

 

Compoziția nutrițională a țelinei

 

Această legumă are o cantitate mare de nutrienți care oferă nenumărate beneficii organismului. Trebuie remarcat faptul că țelina este bogată în nutrienți precum:

- Apă

- Vitaminele A, B1, B2, B16

- Magneziu

- Calciu

- Potasiu

- Sodiu

- Fibră.

În plus, trebuie menționat că pentru fiecare 100 grame de țelină, ne asigură aproximativ 15 calorii.

 

Pentru ce este țelina și apa ei?

 

Credeți sau nu, apa de țelină este un medicament excelent pentru corpul uman. De exemplu, sunt multe persoane care de obicei pregătesc apa de țelină cu lămâie, adăugând doar câteva picături din acest citrice, și o consumă ca remediu pentru slăbit. Dar pentru ce este exact apa de țelină?

Trucul bunicii pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. Află ce trebuie să faci

Apă de țelină pentru pierderea în greutate

De exemplu, utilizarea apei de țelină pentru a pierde în greutate se datorează faptului că este alcătuită din 95% fibre și apă. În același mod, vă va ajuta să reduceți oricând anxietatea legată de mâncare, deoarece este sațioasă. Pentru a vedea rezultatele în cel mai scurt timp posibil, o cană trebuie consumată pe stomacul gol și înainte de fiecare masă, pe lângă un stil de viață sănătos în general.

Țelina pentru probleme intestinale

De menționat că apa de țelină ajută la întărirea florei intestinale și la dezumflarea intestinelor, motiv pentru care se va dovedi a fi un medicament bun pentru cei care suferă de diaree sau probleme intestinale precum colonul iritabil.

Apă de țelină pentru păr și piele

Cu apa de țelină, părul va beneficia și el pentru că elimină mătreața, controlează căderea părului și, de parcă nu ar fi de ajuns, oferă strălucire și îl menține hidratat.

Consumul acestuia va aduce foarte mult beneficii pielii, ajutând-o să rămână hidratată datorită conținutului său ridicat de Omega 6, în acest fel, se va ocupa de hrănirea pielii și a dermei, evitând și uscarea.

 

Beneficiile țelinei

 

Deși consumul de țelină aduce întotdeauna beneficii și, de fapt, este recomandat să o luați atât dimineața, cât și înainte de masă, este adevărat că majoritatea dintre acestea se folosesc mai bine atunci când sunt luate pe stomacul gol. Principalele beneficii ale consumului de apă de țelină pe stomacul gol includ:

Ajută la prevenirea îmbătrânirii premature: acest lucru se datorează faptului că are o cantitate mare de antioxidanți care reduc efectele radicalilor liberi. Aportul acestuia pe stomacul gol va fi un mare aliat pentru a ajuta la prevenirea și reducerea simptomelor bolilor sistemului imunitar, precum artrita reumatoidă.

Ajută la prevenirea cancerului: una dintre componentele acestei legume este lemongrass, care ajută la prevenirea îmbătrânirii premature și a unor tipuri de cancer, precum cancerul de ficat, sân și stomac.

Dieta cu sfeclă roșie te scapă de cinci kilograme în doar 10 zile. Leguma minune cu un conținut bogat în vitamine, minerale și fibre

Are efecte antibacteriene: Țelina are proprietăți antibacteriene și de fapt este capabilă să ajute la eradicarea unor tipuri de bacterii stomacale dăunătoare.

Acționează ca diuretic și depurativ: este perfect pentru reducerea nivelului de acid uric din organism și pentru eliminarea toxinelor și a lichidelor reținute.

Favorizeaza digestia: ajută la îmbunătățirea mișcării intestinelor, motiv pentru care facilitează procesele digestive și refacerea afecțiunilor intestinale.

 

Cum se prepară apă de țelină - pas cu pas

 

Pentru a pregăti această băutură hrănitoare, veți avea nevoie doar de un litru de apă și de o tulpină mare de țelină. Apoi, va trebui să urmați aceste instrucțiuni pentru a face apa de țelină pas cu pas :

Tăiați și spălați tulpinile de țelină cu multă apă.

Se pune un litru de apă într-o oală să o fierbeți.

Când a ajuns la punctul de fierbere, puneți tulpinile de țelină în oala cu apă și lăsați să fiarbă în continuare nu mai mult de 5 minute.

După ce a trecut acest timp, stingeți aragazul și lăsați tulpinile să se odihnească în apă pentru încă câteva minute.

Când sunt la temperatura camerei, strecoară lichidul pentru ca, în acest fel, să poți bea apa de țelină fără tulpini sau alte reziduuri.

Pentru unele persoane, gustul său poate fi foarte amar, așa că în cazul în care nu doriți acest gust, îndulciți apa de țelină cu miere, ștevie sau zahăr sau adăugați câteva picături de lămâie pentru a-i da un gust mai proaspăt și mai acid. În cazul în care urmează să o iei pentru a purifica organismul, îți recomandăm să prepari apa de țelină cu lămâie pentru a slăbi și a-ți curăța corpul.

 

Contraindicații ale apei de țelină

 

Consumul oricărei legume în exces poate fi dăunător sănătății, iar în cazul țelinei este necesar de menționat că aportul acesteia trebuie efectuat, pe cât posibil, timp de 3 săptămâni consecutive și apoi să ia 1 săptămână de pauză.

În acest sens, sucul de țelină sau apa este contraindicată în următoarele cazuri:

Persoanele cu probleme cu stomacul: cei care suferă de o afecțiune digestivă ar trebui să nu mai consume apă de țelină, deoarece aceasta le poate agrava situația.

Femei însărcinate: țelina în cantitate, la fel ca și pătrunjelul și din același motiv, este contraindicată femeilor însărcinate. Motivul este că conține o cantitate mare de apiină, un compus chimic care în exces poate predispune la avort, deoarece are proprietăți emenagoge sau care stimulează menstruația.

Trucul genial cu făină pentru a curăța tigăile ca să arate ca noi. Trebuie să-l încerci!

De asemenea, unele dintre efectele secundare ale apei de țelină dacă este folosită în exces sau abuziv sunt:

Dermatită;

Afecțiuni ale stomacului și ale intestinului;

Alergii;

Creșterea excesivă a debitului de urină.

În cele din urmă, dacă observați modificări neașteptate în corpul dumneavoastră după ce ați consumat direct această legumă sau apa ei, ar trebui să încetați să o consumați și să anunțați medicul dumneavoastră de încredere.

Acest articol este doar informativ, la StiriDiaspora.ro nu avem puterea de a prescrie niciun tratament medical sau de a face niciun tip de diagnostic. Vă invităm să mergeți la medic în cazul în care prezentați orice tip de afecțiune sau disconfort.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel