Amestecă o lingură de bicarbonat cu una de ulei de cocos. Trucul ieftin care te scapă de probleme!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Amestecă o lingură de bicarbonat cu una de ulei de cocos. Trucul ieftin care te scapă de probleme!
Amestecă o lingură de bicarbonat cu una de ulei de cocos. Trucul ieftin care te scapă de probleme!

Avem tendința de a crede că pentru a menține pielea hidratată și tânără trebuie să folosim cele mai scumpe produse cosmetice care se găsesc pe rafturile magazinelor și supermarketurilor. Totuși, pe lângă aceste produse, există și o alternativă mai naturală și mai presus de toate mai ieftină care constă în realizarea propriilor creme și măști cu ingrediente naturale și de casă.

Printre diferitele rețete de preparare a remediilor de casă, regăsim masca cu ulei de cocos și bicarbonat, un produs natural pe care tot mai multe femei îl folosesc datorită proprietăților diferite pentru piele, printre care se remarcă puterea sa antirid și efectul de albire. Dacă doriți să aflați mai multe despre masca cu ulei de cocos și bicarbonat de sodiu, continuați să citiți acest articol, unde vă vom explica câteva dintre proprietățile sale și cum să o pregătiți.

Amestecă o lingură mică de bicarbonat de sodiu cu puțină apă. Un truc genial!

 

Proprietățile uleiului de cocos pentru piele

 

Unul dintre cele mai populare produse din lumea cosmeticelor naturale este uleiul de cocos, un extract obținut din fructul copacului de cocos (cunoscut știintific și sub denumirea de cocos nucifera), mai exact din pulpa albă pe care o conține în interior. Acest ulei este folosit în mod tradițional ca ingredient în multe bucătării, deoarece aproape 90% din compoziția sa este alcătuită din acizi grași sănătoși. Din acest motiv, uleiul de cocos este folosit ca remediu natural pentru îngrijirea pielii noastre.

Ulei de cocos pentru riduri

Uleiul de cocos are proprietăți antioxidante care ajută la regenerarea celulelor pielii și o protejează de radicalii liberi. În plus, favorizează și producția de colagen și elastină, motiv pentru care previne și îmbătrânirea prematură a pielii, reducând astfel primele riduri și linii de expresie care pot apărea pe fața noastră.

Albește pielea

Din nou datorita puterii sale antioxidante, uleiul de cocos este și un remediu excelent pentru albirea petelor întunecate care apar pe pielea noastră, în special cauzate de razele UV. Datorită protecției împotriva radicalilor liberi (principalele cauze ale oxidării celulare), acest produs luminează pielea întunecată de excesul de lumină solară.

Ulei de cocos pentru acnee

Uleiul de cocos este, de asemenea, folosit pentru a combate probleme precum acneea, deoarece are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii care ajută la reglarea și reducerea acumulării de sebum și a altor urme de murdărie care pot înfunda porii pielii, provocând astfel acnee.

Hidratează în profunzime

Pe lângă bogăția sa în acizi grași, uleiul de cocos are și acid lauric și vitaminele E și K, deci are proprietăți excelente de hidratare care îi permit să absoarbă mai ușor mai multă umiditate în straturile mai profunde ale pielii noastre. În plus, uleiul de cocos are proprietăți antiinflamatoare, făcându-l un remediu ideal atât pentru pielea foarte uscată, cât și pentru cele cu probleme ale pielii precum psoriazisul sau dermatita atopică.

Trucuri pe care să le faci doar noaptea. Răzuiește un castravete și amestecă-l cu un albuș de ou. Îți vei mulțumi dimineața

 

Proprietățile bicarbonatului pentru piele

 

Bicarbonatul de sodiu este un produs de culoare albicioasă care este utilizat în principal pentru diferite sarcini casnice, cum ar fi curățarea petelor sau neutralizarea mirosurilor neplăcute. Cu toate acestea, a devenit și un ingredient popular în diferite remedii casnice datorită proprietăților sale pentru piele.

Proprietăți antibacteriene: Bicarbonatul de sodiu este un remediu excelent pentru acnee, deoarece ajută la desfundarea porilor pielii și previne acumularea din nou a impurităților în ei.

Proprietăți antiinflamatorii: acest produs reușește să amelioreze simptomele precum durerea și inflamația cauzate de afecțiuni precum mușcături, tăieturi sau alte răni pe piele. În plus, bicarbonatul favorizează vindecarea acestor răni astfel încât să nu existe urme pe piele.

Proprietăți alcaline: datorită acestei compoziții, bicarbonatul este un produs care ajută la reglarea pH-ului dermei, prevenind astfel producția excesivă de grăsime în glandele sebacee. Din acest motiv, acest produs este un remediu util pentru acele tenuri care au tendinta de a fi grase.

Proprietăți de albire: bogăția sa în antioxidanți îi conferă un efect puternic de albire care estompează petele întunecate și uniformizează nuanța pielii atât pe față, cât și pe alte părți ale corpului. În plus, datorită efectului său de exfoliere, bicarbonatul de sodiu îndepărtează acumularea de celule moarte ale pielii, lăsând astfel o față mai netedă și mai iluminată.

Amestecă bicarbonat de sodiu cu turmeric. Masca de aur pentru piele cu un efect extraordinar

 

Mască cu ulei de cocos și bicarbonat de sodiu

 

Acum că știți proprietățile ambelor ingrediente, mai jos vă vom explica cum să faceți o mască de ulei de cocos și bicarbonat pentru riduri și pete întunecate de pe față.

Ingrediente:

- 1 lingură de bicarbonat de sodiu

- 1 lingură ulei de cocos.

Pregătire și tratament:

Mai întâi, va trebui să topești puțin ulei de cocos într-o baie de apă (în cazul în care se solidifică). Când ai uleiul topit, adaugă o lingură din el împreună cu alta de bicarbonat de sodiu într-un recipient și amestecă ingredientele până obții masca de casă.

Cu fața spălată și uscată în prealabil, aplicați masca pe față făcând mișcări circulare blânde. Subliniază zonele în care se găsesc petele și/sau ridurile.

Lăsați remediul să acționeze 20 de minute și apoi îndepărtați-l cu multă apă caldă.

Utilizați acest remediu de acasă de 1 până la 2 ori pe săptămână.

Amestecă puțin ulei de cocos cu miere și aplică pe păr. Toate prietenele te vor invidia și vor dori să afle trucul secret

 

Ulei de cocos, bicarbonat de sodiu și lămâie

 

Pe lângă rețeta anterioară, poți adăuga și puțină lămâie în masca ta cu nucă de cocos și bicarbonat dacă o vei folosi pentru acnee, deoarece acest fruct are proprietăți antiseptice și antibacteriene care reduc prezența coșurilor pe față.

Pentru a o face veți avea nevoie doar de:

- 2 linguri ulei de cocos

- 1 lingură de bicarbonat de sodiu

- suc de la o jumătate de lămâie.

Pregătire și tratament

După cum am explicat în rețeta anterioară, se topește puțin ulei de cocos la bain-marie dacă este solid. Acum, adaugă două linguri de ulei de cocos topit împreună cu sucul de la o jumătate de lămâie și o lingură de bicarbonat de sodiu într-un bol și apoi amestecă până obții o mască.

Cu fața foarte curată și uscată, aplică masca pe față punând în evidență zonele cu acnee și lasă să acționeze 15 minute.

La final, îndepărtează masca cu multă apă caldă și aplică o cremă hidratantă.

Utilizați acest remediu acasă o dată pe săptămână, noaptea.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel