Amestecă bicarbonat de sodiu cu turmeric. Masca de aur pentru piele cu un efect extraordinar

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Amestecă bicarbonat de sodiu cu turmeric. Masca de aur pentru piele cu un efect extraordinar
Amestecă bicarbonat de sodiu cu turmeric. Masca de aur pentru piele cu un efect extraordinar

Multe persoane suferă de un anumit tip de afecțiune sau imperfecțiune la nivelul feței precum pete întunecate, uscăciune sau acnee excesivă, fie din cauza unei alimentații sărace în vitamine și minerale, din cauza poluării mediului nostru, a stresului sau din cauza lipsei de îngrijire personală. Pentru aceste tipuri de afecțiuni, există remedii naturiste care, pe lângă faptul că sunt mai ieftine decât unele produse cosmetice, sunt de obicei mai eficiente datorită diverselor proprietăți pentru piele.

Printre diversele remedii naturale pe care le putem găsi, unul dintre cele mai eficiente pentru tratamentul feței, se numără și masca pe bază de turmeric și bicarbonat de sodiu. Masca de față cu bicarbonat de sodiu și turmeric este considerată masca de aur pentru piele! De aceea, în acest articol StiriDiaspora.ro, explicăm pas cu pas cum să faci o mască de turmeric și bicarbonat de sodiu, dar și o mască de turmeric și lămâie.

Citește și Truc moștenit de la bunici cu foi de dafin și bicarbonat. Rezultat magic pentru hainele tale!

 

Proprietățile și beneficiile turmericului pentru piele

 

Înainte de a începe acest amestec pentru a face o mască de turmeric și bicarbonat de sodiu sau o mască de turmeric și lămâie, este important să cunoaștem câteva dintre beneficiile și proprietățile turmericului, un condiment de origine indiană.

Turmericul este un condiment cu excelente proprietăți antiinflamatorii și antiseptice care îl fac un remediu natural foarte eficient împotriva acneei, deoarece elimină grăsimile care înfundă porii pielii. De asemenea, este folosit pentru a îndepărta petele întunecate de pe piele datorită proprietăților sale depigmentante. Este foarte util pentru a preveni ridurile și îmbătrânirea prematură a pielii datorită puterilor sale antioxidante care ne protejează de radicalii liberi, iar cea mai bună modalitate de a o folosi este realizarea unei măști de curcumă pentru riduri. Datorită texturii și nutrienților cu proprietăți hidratante, este un bun exfoliant pentru piele, în special pentru cele excesiv de uscate.

 

Proprietățile bicarbonatului pentru piele

 

Beneficiile bicarbonatului sunt multe, de aceea este un ingredient pe care este întotdeauna convenabil să-l ai la îndemână acasă, fie pentru a îndepărta o pată, pentru a elimina un miros neplăcut, pentru a elimina greutatea stomacului sau pentru a înlocui deodorantul atunci când acest produs s-a terminat. 

Dar acesta nu este singurul lucru pe care îl poate face pentru noi, acest ingredient are și câteva proprietăți cosmetice care merită să fie evidențiate.

Favorizează curățarea feței, fiind un ingredient ideal pentru eliminarea impurităților și combaterea obstrucției porilor. Acest lucru se traduce într-o piele frumoasă și strălucitoare. Este ideal pentru tratarea pielii grase deoarece ajută la absorbția sebumului acumulat în derm și închide porii. Pentru pielea cu acnee, este un produs excelent pentru a favoriza drenajul coșurilor uscate. Dacă doriți să albiți o anumită zonă a pielii, aveți noroc, deoarece acest produs este un aliat natural pentru tratarea pielii cu imperfecțiuni și pentru a o ajuta să se albiască, unificând dermul pentru un aspect mai frumos.

Deși acest produs are multe beneficii, trebuie să știți că nu este recomandat tenului uscat sau foarte sensibil deoarece poate provoca uscăciune și sensibilitate, mai ales pe fețele cu dermatită sau rozacee.

Vezi și Pune bicarbonat de sodiu când fierbi ouăle. Trucul genial pe care trebuie să-l pui în practică!

 

Proprietățile și beneficiile lămâii pentru piele

 

Am văzut deja că turmericul este un ingredient grozav pentru această mască de piele. Totuși, mai trebuie să explicăm beneficiile pe care le vom obține și din lămâie.

Lămâia este binecunoscută pentru că este un remediu natural foarte eficient pentru proprietățile sale depigmentante care servesc la luminarea pielii și a petelor întunecate cauzate de lumina soarelui. La fel ca turmericul, lămâia este foarte utilă și pentru tratarea acneei și a excesului de ulei de pe piele, deoarece conține proprietăți astringente. De asemenea, are proprietăți antioxidante datorită conținutului său de vitamina C care ne protejează de agenții externi nocivi. În sfârșit, lămâia are și proprietăți vindecătoare și este, de asemenea, un exfoliant natural pentru a îmbunătăți aspectul pielii noastre.

 

Cum să faci o mască de turmeric și bicarbonat de sodiu

 

Masca cu turmeric și bicarbonat de sodiu activează circulația după primele minute de la aplicare, motiv pentru care rezultatele sunt vizibile după prima utilizare.

Amestecă două linguri de turmeric cu trei linguri de bicarbonat de sodiu și câteva picături de suc de la o lămâie stoarsă.

Aplică masca de față cu turmeric și bicarbonat de sodiu timp de 15 minute pe față, după care clătește cu apă rece.

Rezultatul va fi vizibil imediat: o piele radiantă și ravisantă.

Încearcă și Amestecă o lingură de miere cu o jumătate de lingură de bicarbonat. Trucul miraculos care durează doar 10 minute!

 

Cum să faci o mască de turmeric și lămâie pas cu pas

 

Odată ce cunoaștem diferitele beneficii pe care le vom obține de la turmeric și lămâie, putem face această mască hrănitoare pentru a elimina petele și acneea de pe piele. Urmați acești pași pentru a face această mască de turmeric și lămâie.

Se extrage sucul de la o lămâie și se amestecă cu două grame de turmeric într-un recipient până rămâne un amestec omogen. Deși acest pas este opțional, la această mască putem adăuga și o lingură de ulei de cocos deoarece cu acest ingredient o vom face mai hrănitoare datorită proprietăților sale hidratante. De asemenea, uleiul de cocos va da amestecului mai multa soliditate.

După ce am amestecat bine toate ingredientele acestui remediu de casă, îl vom lăsa să se odihnească într-un recipient timp de 20 de minute până se formează un fel de pastă galbenă.

Acum este momentul să o aplici pe față. Înainte de a o face, asigură-te că fața ta este foarte curată, fără urme de machiaj. Pentru a face acest lucru, cea mai bună opțiune este să îți exfoliezi pielea și apoi să folosești o loțiune care îți curăță complet fața.

Când fața este curată, aplică un strat subțire de amestec de turmeric și lămâie până când toată fața este acoperită cu această mască. În cazul în care a mai rămas ceva amestec, îl puteți aplica și pe gât și decolteu. Când ați terminat de aplicat masca, lăsați-o să stea pe față timp de 30 de minute. Odată ce timpul a trecut, clătiți cu multă apă. Puteți repeta acest proces de până la de trei ori pe săptămână.

Pentru a obține rezultate bune cu această mască de turmeric și lămâie, este recomandat să o aplici noaptea și, în plus, ai grijă să îți clătești bine fața, deoarece dacă rămân resturi de ingrediente și ești expus la lumina soarelui, poate provoacă efectul opus și vei obține mai multe pete pe piele.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel