Dieta cu sfeclă roșie te scapă de cinci kilograme în doar 10 zile. Leguma minune cu un conținut bogat în vitamine, minerale și fibre

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Dieta cu sfeclă roșie te scapă de cinci kilograme în doar 10 zile. Leguma minune are un conținut bogat în vitamine, minerale și fibre
Dieta cu sfeclă roșie te scapă de cinci kilograme în doar 10 zile. Leguma minune are un conținut bogat în vitamine, minerale și fibre

Cu toții știm că sfeclă roşie este benefică pentru sănătatea întregului organism, de aceea trebuie inclusă chiar de astăzi în alimentaţia ta. Mai multe studii ştiinţifice au ajuns la concluzia că sfeclă roşie este un aliment extraordinar, care lupta cu demenţa, cu bolile de inima şi cu hipertensiunea arterială.

Sfeclă stimulează oxigenarea muşchilor, iar dacă mergi la sală, atunci trebuie să o consumi înainte şi după fiecare antrenament, iar dieta cu sfeclă roşie de scapă de 5 kilograme în numai 10 zile. Pe lângă antioxidanţi, sfecla roşie este extrem de bogată în vitamine importante pentru bună funcţionare a organismului. Printre ele, vitaminele A, C, E, B1, B2, B2, C, acid folic dar şi fibre, magneziu, fier, cupru şi fosfor. Iar dacă nu ştiai, sfecla roşie are cea mai mare cantitate de vitamina K conţinută de o legumă. Sucul proaspăt de sfeclă roşie are efect antiinflamator şi este un remediu perfect pentru stările de epuizare fizică.

Pentru efectul sau energizant, sucul de sfeclă roşie este recomandat să fie consumat dimineaţă, la micul dejun. Persoanele cu tulburări ale tiroidei pot consumă cu încredere sfeclă roşie, căci are o cantitate importantă de iod.

Atunci când vine vorba despre proprietăţile sale anticancerigene, sfecla roşie este una dintre cele mai lăudate legume. Ea combate apariţia celulelor canceroase şi stimulează producţia de celule roşii. În acest caz, este stimulent excelent pentru sistemul imunitar şi are capacitatea de a elimina toxinele din organism. Dacă toate beneficii nu te-au convins să o consumi chiar de astăzi, ei bine, sfecla roşie este un aliat pentru persoanele care vor să slăbească sănătos. În numai 10 zile, poţi slăbi până la cinci kilograme cu dietă cu sfeclă roşie. Sfatul celor care au încercat deja această dietă este să nu uiţi să consumi minimum doi litri de apă pe zi.

 

Meniul  în dieta cu sfeclă roșie

 

Micul dejun: Salată de sfeclă roșie. Amestecați o sfeclă roșie crudă, dată prin răzătoare, cu un morcov dat prin răzătoare.  Adaugați în salată o linguriță de ulei de măsline, sare și piper. Beți apoi o cană de ceai verde;

Gustare: o sfeclă coaptă în cuptor;

Prânz: o salată din sfeclă fiartă, o felie de pâine de secară și un pahar de suc de sfeclă;

Cina: sfeclă coaptă la cuptor sau o salată de sfeclă și morcov, o cană de ceai verde.

Sfecla poate fi consumată sub orice formă - crudă, fiartă, coaptă. Desigur, dieta vă va părea slabă, dar puteți prepara și alimente delicioase și, cel mai important, sănătoase din ingredientele prezentate. Faceți salate cu sfeclă, morcovi, suc de lămâie și ierburi proaspete. Evitați sarea, zahărul și pâinea. Puteți adăuga o bucată mică de pâine de secară la dieta dvs. o dată pe zi. De asemenea, puteți face suc de legume folosind sfeclă, morcovi și suc de lămâie sau portocală. Într-un storcător, stoarceți: o sfeclă proaspătă, doi morcovi medii, o portocală suculentă. Băutura trebuie băută de 2 ori pe zi înainte de prânz și cină, cu aproximativ 20 de minute înainte de mese.  Nu este recomandat să consumați mai mult de două kilograme de sfeclă pe zi. 

 

Salată din sfeclă roșie

 

Cel mai adesea, sfecla roșie se regăsește pe mesele noastre sub formă unei delicioase salate care se prepară astfel: după ce ai spălat-o bine, fierbi sfeclă în coajă până ce miezul devine moale, o dai pe răzătoare, adaugi rădăcina de hrean rasă și, după gust, puțin oțet, miere și sare. Poate fi păstrată fără grijă la frigider 1-2 săptămâni. Pe lângă gustul delicios, consumat zilnic, acest preparat îți întărește imunitatea, ferindu-te de răceli, de anemie și chiar de cancer.

 

Supă sau ciorbă de sfeclă roșie

 

Poți prepară și supă sau ciorbă de sfeclă roșie. Iată o rețeta de ciorbă: cureți doi morcovi, o ceapă, țelină, pătrunjel, le tăi mărunt, le pui într-o oală cu apă clocotită și le lași să fiarbă vreo ora împreună cu o sfeclă, tăiată și ea mărunt. Poți adaugă cartofi , ciuperci sau dovlecel. După ce se înmoaie legumele, acrești cu borș, adaugi puțin ulei de măsline și condimentezi după gust.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel