Puneți un pahar de soluție de bicarbonat de sodiu în frigider: Pare magie, dar e un sfat practic de la bunicile noastre

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Puneți un pahar de soluție de bicarbonat de sodiu în frigider: Pare magie, dar e un sfat practic de la bunicile noastre
Puneți un pahar de soluție de bicarbonat de sodiu în frigider: Pare magie, dar e un sfat practic de la bunicile noastre

La sfatul gospodinelor cu experiență, puneți un pahar de soluție de bicarbonat de sodiu în frigider: nu este magie, ci un sfat practic

Bicarbonatul de sodiu este utilizat în mod activ de gospodine, deoarece domeniul său de aplicare nu se limitează la gătit.

Pulberea are proprietăți excelente de curățare, astfel încât este utilizat în mod activ în timpul curățeniei generale.

Dar nici acestea nu sunt ultimele "talente" ale produsului.

Printre altele, bicarbonatul de sodiu ajută la neutralizarea oricăror mirosuri neplăcute.


De ce să pui un pahar de bicarbonat de sodiu în frigider

 


Acest sfat se referă direct la capacitatea bicarbonatului de sodiu de a combate mirosurile nedorite. Dacă aveți un frigider mic, care este "aprovizionat" până la refuz, se întâmplă lucruri rele.

Mirosurile încep să se amestece între ele, degradând alimentele.

Ca urmare, alimentele au un gust mai puțin atrăgător.

Această problemă apare, de asemenea, în mod regulat pe vreme caldă, deoarece gospodinele trimit literalmente toate alimentele și băuturile din bucătărie la frigider.

Dacă dizolvi câteva linguri de bicarbonat de sodiu într-un pahar obișnuit de apă și îl așezi pe un raft în frigider, nici măcar nu va trebui să te confrunți cu această problemă.

 

Alte trucuri cu bicarbonat de sodiu pe care toată lumea ar trebui să le știe

 

Bicarbonatul de sodiu ajută la dezodorizarea oricărui lucru care miroase. De asemenea, ajută la curățarea murdăriei de pe suprafețe și poate fi folosit pentru frumusețe. Este un antiacid natural și se știe că are multe proprietăți antiseptice, alături de faptul că este un exfoliant uimitor. Verifică aici lista de beneficii ale bicarbonatului de sodiu pe care poate nu le cunoști.

Albește dinții

Un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu amestecat cu apă oferă dinți mai strălucitori și mai albi. Periajul dinților cu bicarbonat de sodiu ajută la albirea unor pete dentare. Amestecați câteva picături de apă cu un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu, amestecați și faceți o pastă groasă. Aplicați-o pe dinți cu degetele sau cu o periuță de dinți cu peri moi. De asemenea, poți înlocui apa de gură dacă adaugi 1/2 linguriță de bicarbonat la jumătate de pahar de apă caldă. Doar te clătești cu ea și ai rezolvat!

Îndepărtează petele

Bicarbonatul de sodiu ajută la înveselirea și dezodorizarea hainelor. Este un instrument valoros atunci când speli. Bicarbonatul de sodiu este un alcalin, o sare solubilă care ajută la îndepărtarea petelor pe care le păstrează hainele curate și proaspete. Hainele pot fi, de asemenea, dezodorizate prin adăugarea a 1/2 cană de bicarbonat de sodiu la ciclul de clătire.

Curăță argintăria

Bicarbonatul de sodiu inițiază o reacție chimică pentru a ținti urmele de tern. Este o modalitate ieftină de a îndepărta ternul, de a lustrui și de a curăța obiectele de argint. Turnați apă caldă amestecată cu bicarbonat de sodiu peste tacâmurile de argint și va face tacâmurile de argint strălucitoare și curate datorită reacției chimice care are loc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel