O portocală, o lămâie și două bețișoare de scorțișoară. Ingredientele minune de care ai nevoie neapărat în casa ta!

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O portocală, o lămâie și două bețișoare de scorțișoară. Ingredientele minune de care ai nevoie neapărat în casa ta!
O portocală, o lămâie și două bețișoare de scorțișoară. Ingredientele minune de care ai nevoie neapărat în casa ta!

Vrei să ai o casă mereu frumos mirositoare? Iată cele 8 rețete ușoare pentru modalități naturale, făcute în casă, pentru a-ți parfuma casa. Spune „pa-pa” mirosului urât de la baie sau cel înțepător de mâncare. Cu o portocală, o lămâie și niște scorțișoară poți să ai o casă fresh tot timpul, fără să consumi bani mulți pe produse din magazin.

Casa ta poate fi plină de tot felul de lucruri care o pot face să miroasă de-a dreptul urât. Când se întâmplă acest lucru, puteți fi tentat să pulverizați rapid un odorizant comercial sau să aprindeți o lumânare, dar acestea sunt doar acoperiri temporare.  Trebuie să ajungi cu adevărat la rădăcina problemei pentru a elimina definitiv acel miros oribil din casa ta. 

 

Odorizant de aer făcut în casă.. pentru casă

 

Pentru o aromă minunată și de lungă durată, care să pătrundă în întreaga casă, încercați rețeta de mai jos. Folosiți-o în preajma sărbătorilor de iarnă pentru a crea o ambianță caldă și primitoare. Este, de asemenea, grozavă vara pentru a scăpa de mirosurile urât mirositoare și transpirate care par să vină de peste tot.

Amestecați și potriviți ingredientele pentru un parfum unic. Iată rețeta de bază, dar nu vă limitați la aceste ingrediente, ci simțiți-vă liberi să o schimbați:

- 1 portocală, tăiată în felii

- 1 lămâie, tăiată felii

- 2 bețe de scorțișoară

- 4 cuișoare întregi

- 1 frunză de dafin, proaspătă dacă este posibil

 

Cum se prepară odorizantul de aer natural pentru locuința ta

 

Adăugați toate aceste elemente într-o oală medie sau într-o cratiță mică. Adăugați apă pentru a umple aproximativ până la jumătate. Dați focul la mic și lăsați să fiarbă toată ziua. Dacă folosiți o oală de gătit, setați-o la temperatură scăzută și lăsați-o să împrospăteze aerul. Verificați periodic nivelul apei și adăugați apă dacă este necesar.

 

SFAT RAPID!

Încercați să adăugați ace de pin și merișoare proaspete în perioada sărbătorilor, sau folosiți lămâie și mentă proaspătă pentru un parfum ușor, de vară. Lavanda proaspătă și portocalele sunt și ele o combinație plăcută.

 

Gel natural de împrospătare a aerului

 

Iată o altă opțiune pentru un odorizant de aer pe care îl puteți seta oriunde aveți nevoie de aerul dezinfectat. Acest gel odorizant este o opțiune bună dacă aveți copii mici, adolescenți scandalagii, soți neîndemânatici sau animale de companie curioase.

Deoarece acest odorizant de aer este sub formă de gel, nu se poate vărsa! Iată de ce aveți nevoie:

- 20 de picături din uleiurile esențiale preferate

- 2 linguri de sare

- 4 pliculețe de gelatină simplă, fără aromă

- Apă

- Borcane de sticlă goale pentru alimente cu capace cu șuruburi

 

2. O portocal... (odorizant-camera-2.png)

 

Cum se prepară gelul natural de împrospătare a aerului

 

Fierbeți o cană de apă, apoi luați-o de pe foc și amestecați ușor uleiurile esențiale și sarea. Continuați să amestecați în timp ce presărați cu grijă gelatina. După ce s-a dizolvat, se amestecă încet o cană de apă rece. Nu amestecați repede pentru că va face spumă și va crea un gel tulbure.

Așezați borcanele pe o foaie de biscuiți și turnați cu grijă amestecul de gelatină în fiecare borcan. Mutați-le într-un loc unde nu vor fi lovite sau deranjate și lăsați-le să stea timp de 2-3 zile pentru a se întări. În acest moment, odorizantele vor mirosi foarte puternic, dar nu vă faceți griji; mirosul se va atenua odată ce veți pune capacele.

Decideți câte odorizante aveți de gând să folosiți imediat. Faceți 5-6 găuri în aceste capace folosind un ciocan și un cui. Lăsați restul capacelor fără găuri pentru a le păstra parfumul intact în timpul depozitării. Pentru o notă mai decorativă, vopsiți capacele cu spray înainte de a le găuri.

Această rețetă va produce 4-5 odorizante de cameră. Dacă doriți, puteți adăuga coloranți alimentari la amestecul de apă clocotită, ulei și sare pentru a crea odorizante de gel colorate. Folosiți până când umplutura de gel a devenit uscată și încrețită.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel