Daily Mirror îi salvează viața lui Alexandru

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Jurnaliștii britanici au strâns peste 100.000 de lire pentru ca un copil român să poată fi tratat în SUA, după ce medicii britanici au refuzat să îl trateze.

 

Philip Vinson, cetățean englez și Raluca, de origine română au împreună un băiețel de doi ani, diagnosticat cu o formă rară de cancer.

 

Părinții i-au descoperit boala în timpul unei vizite în România, la bunici. Și cum o veste proastă nu vine niciodată singură, la întoarcerea în Marea Britanie, medicii i-au anunțat că tratamentul de specialitate de care are nevoie Alexandru nu este acoperit de asigurările medicale.

 

În schimb, Alexandru a fost operat de două ori și fusese introdus în programul de chimioterapie.

 

 

Operația care i-ar putea salva viața micuțului este posibilă doar la o clinică din Oklahoma, dar este foarte costisitoare, peste 150 de mii de lire. Părinții aveau puși deoparte doar 27 de mii, așa că aveau nevoie de ajutor pentru a reuși să strângă restul de bani.

 

Jurnaliștii britanici de la Daily Mirror au aflat despre cazul lui Alexandru și s-au hotărât imediat să îi sară în ajutor.

 

În urma unei campanii on-line, jurnaliștii au reușit să strângă peste o suta de mii de lire sterline, în numai o săptămână.

 

 

Mama lui Alexandru, Raluca a fost copleșită de mulțimea de oameni din toată lumea care i-a sărit în ajutor.

”În sfârșit se întâmplă. Abia aștept să plecăm să înceapă tratamentul. Nu credeam că lumea poate fi atât de bună și generoasă. Alexandru nu are idee despre ceea ce i se întâmplă, dar i-am spus că toată lumea își dorește ca el să se facă bine. Nu-mi doresc decât să am copilul înapoi, să aibă o viață normală, să iasă la joacă. Facem totul pentru asta.”

 

Alexandru va pleca la tratament lunea viitoare împreună cu familia. Toți își pun mari speranțe în vindecarea copilului, după ce un alt băiat, Ashya King, care a urmat același tratament la o clinică din Praga s-a însănătoșit complet. Medicii au anunțat luna trecută că băiețelul nu mai avea nicio urmă de cancer în organism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel