Coronavirus. Ţările europene strâng rândurile. Miniştrii Sănătăţii se reunesc după epidemia din Italia

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Italia va organiza marţi după-amiază o reuniune a miniştrilor Sănătăţii din ţările vecine peninsulei pentru a stabili ''linii de acţiune coumne'' în faţa epidemiei provocate de noul coronavirus, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

Franţa, Elveţia, Austria, Slovenia, Croaţia, Germania şi Uniunea Europeană vor fi reprezentate, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministerului.

''Guvernul italian a propus o reuniune cu miniştrii Sănătăţii din ţările vecine. Obiectivul va fi să reuşim să împărtăşim linii de acţiune comune'', a anunţat şeful Protecţiei Civile italiene Angelo Borrelli.

Izbucnirea bruscă, vineri, a unor cazuri de contaminare cu noul coronavirus face Italia cea mai afectată ţară din Europa şi a treia din lume după Coreea de Sud şi China.

Reuniunea este programată să înceapă la ora locală 16:00 (15:00 GMT).

Regiunile cele mai afectate de epidemia provocată de noul coronavirus în Italia sunt Lombardia, la graniţa cu Elveţia, şi Veneto, la graniţa cu Slovenia, fiind de asemenea vizate Piemont, care se învecinează cu Franţa, şi Trentino-Tirolul de Sud, la graniţa cu Austria.

Numărul de cazuri de contaminare cu noul coronavirus a rămas stabil luni în Italia la 229 de cazuri, a anunţat Angelo Borrelli, în cadrul unei conferinţe de presă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel