Coronavirus. Suedia, o altfel de abordare pe timp de criză. „A început să dispară de pildă făina”

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

În Suedia viața se desfășoară în condiții relativ normale, deși au fost confirmate de cinci ori mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus decât în România.

Un profesor român stabilit aici povestește cum decurge viața de zi cu zi a oamenilor, în condițiile în care întreaga lume este afectată de coronavirus.

„Oamenii cu siguranță încearcă să se ferească. S-au dat și niște hotărâri, de pildă nu avem voie să ne strângem în grupuri mai mari de 500 de persoane. Unii spun că 500 este deja un grup mult prea mare. Oamenii se spală foarte mult pe mâini. Au început să dispară alimentele din magazine, poate nu chiar ca în România, dar a început să dispară de pildă făina, este foarte greu de găsit. Hârtia igienică... așa ca prin toată Europa. Totuși magazinele nu sunt încă goale. Deci există o îngrijorare, fără discuție. Viața decurge relativ normal în Suedia, la modul în care nu s-au închis școlile, autoritățile au ales să nu facă asta, dacă nu sunt nevoite”, a spus profesorul Constantin Drăgan.

 

Suedia are de cinci ori mai multe cazuri confirmate decât România

 

Un medic român stabilit în țara nordică spune că suedezii sunt foarte disciplinați, în ceea ce privește coronavirusul, și respectă restricțiile impuse în această perioadă.

„În spitalele din Suedia suntem destul de bine organizați. Am avut timp să ne organizăm, având în vedere că știm situația din Italia, ne-am pregătit. Pacienții suedezi sunt foarte disciplinați, deci ei știu că nu trebuie să vină să aglomereze spitalele. Se folosește foarte, foarte mult diagnosticul electronic, prin videoconferență”, declară medicul Laura Ghibu, transmite Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel