Coronavirus Marea Britanie. Decizia lui Boris Johnson, după întâlnirea COBRA de astăzi: „Nu este necesară testarea”

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

După întâlnirea de urgență COBRA de astăzi, premierul britanic Boris Johnson a decis că nu va lua măsuri speciale, deși declară despre situația actuală că este „cea mai gravă criză de sănătate publică dintr-o generație”.

În ciuda faptului că în Marea Britanie sunt confirmate 590 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 10 persoane decedate, Guvernul englez a hotărât că școlile vor rămâne deschise, deși se specula că acestea vor fi închise timp de două luni pentru evitarea răspândirii virusului.

Boris Johnson recomandă populației să stea în casă timp de șapte zile dacă prezintă simptome ușoare de boală, precum tuse sau febră, precizând că nu este nevoie să facă testul pentru depistarea coronavirusului. „Nu este necesar să apelați la NHS111 dacă trebuie să vă autoizolați și nu este necesară testarea.”, spune premierul.

De asemenea, oamenii sunt sfătuiți să nu meargă în excursii în străinătate, nici să plece în croaziere.

Cei care suspectează că ar putea fi infectați cu COVID-19, sunt rugați să stea cât mai departe de persoanele în vârstă cărora le este recomandat să rămână în casă. „Mai multe familii vor pierde persoanele dragi din cauza coronavirusului. [...] Guvernul va face tot ce poate pentru a vă ajuta pe voi și familiile voastre.”, este mesajul transmis de premierul britanic, relatează publicația The Sun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel