Coronavirus în România: Trei dintre persoanele confirmate s-au vindecat

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Trei din cele opt cazuri de coronavirus din România au fost declarate vindecate și externate, anunță, astăzi, autoritățile. În carantină sunt în prezent 22 persoane, iar pentru alte 12.619 de persoane a fost dispusă măsura izolării la domiciliu.

Potrivit unui comunicat transmis astăzi de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), al optulea caz diagnosticat cu COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul României este bărbatul de 51 de ani din județul Olt, care a călătorit din Italia cu același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct al acestuia.

Olteanul nu are simptome specifice, în momentul confirmării acesta se afla în izolare la domiciliu din data de 29 februarie și este internat la Spitalul de boli infecțioase din Craiova.

 

Internați 5 pacienți diagnosticați cu infecție cu COVID-19

 

Până în prezent, dintre persoanele care au fost confirmate cu COVID-19 (coronavirus), trei au fost declarate vindecate, toate trei fiind externate.

În acest moment, sunt internați 5 pacienți diagnosticați cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecțioase din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova, starea de sănătate a acestora fiind monitorizată permanent de personal medical.

„Starea de sănătate a tinerilor de 16 ani din Timișoara și a bărbatului din Olt este bună, neavând simptome, iar a pacienților internați la Iași și Cluj-Napoca este ameliorată față de momentul internării lor", anunță GCS.

 

În carantină - 22 persoane

 

La nivel național se află în carantină 22 persoane, pentru alte 12.619 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

Potrivit GCS, au fost prelevate și analizate 734 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea, 726 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel