Copil de 10 ani din România, suspect de coronavirus

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Un copil în vârstă de 10 ani din județul Teleorman este suspect de infecție cu COVID-2019. 

Un băiat în vârstă de 10 ani din comuna Blejești (jud. Teleorman) este suspect că ar fi infectat cu noul coronavirus. Copilul ar fi contactat virusul de la tatăl său, întors recent din Italia, dintr-o zonă aflată în carantină. Bărbatul a tranzitat toată țara de la vama Nadlac până acasă, în Teleorman. 

Familia copilului a chemat ambulanța, după ce baiețelul a făcut febră foarte mare timp de câteva zile, relatează Antena 3.

Cătălin Pietreanu, primarul comunei Blejești, a declarat că cel mic nu a fost primit la școală, iar familia acestuia se află în carantină.

"Tatăl copilului are 41 de ani, s-a întors în țară pe 25 februarie, dintr-o zonă atacată de acest virus, din Lombardia. A intrat în țară prin Vama Nădlac, a completat acea declarație. Un doctor i-a spus să mearga acasă. Părerea mea era că trebuia să rămână în zona Nădlac. Am vorbit ieri cu omul la telefon și i-am spus că trebuie să respecte regulile din România și să stea în casă 14 zile", a spus primarul, într-o intervenție telefonică la Antena 3. 

"Azi dimineață a luat legătura cu mine doamna asistentă de la școală și mi-a spus că unul din copii are temperatură foarte mare. Am rugat-o să vorbească cu mama băiatului și să cheme ambulanța, pentru că avem o suspiciune de coronavirus", a mai spus Cătălin Pietreanu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel