Consumul zilnic de multivitamine, încetinește declinul cognitiv

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Sursă foto - Unsplash
Sursă foto - Unsplash

Potrivit ultimului studiu, adulții în vârstă care au luat o multivitamine zilnic timp de trei ani au sesizat o ușoară îmbunătățire a memoriei după un an comparativ cu persoanele care au luat aceeași perioadă de timp un placebo.

Studiul a debutat cu 3.560 de adulți cu vârsta peste 60 de ani care au fost rugați să învețe 20 de cuvinte. Participanții la studiu au beneficiat de câte trei secunde pentru studierea fiecărui cuvânt înainte de a apărea următorul. La final, după epuizarea celor 20 de cuvinte, participanții au fost rugați să scrie câte cuvinte își puteau aminti.

La sfârșitul primului an, studiul a constatat că persoanele care au continuat să ia o multivitamine zilnic și-au putut aminti, în medie, aproape un cuvânt în plus decât cei care au luat un placebo. Deși efectul a fost mic, din punct de vedere statistic a fost semnificativ, se arată în studiului publicat în The American Journal of Clinical Nutrition.

Autorul principal al studiului și profesor de neuropsihologie la Institutul Taub pentru Cercetare privind Boala Alzheimer și Îmbătrânirea creierului de la Universitatea Columbia, New York, Adam Brickman, precizează că îmbunătățirea memoriei a fost susținută pe tot parcursul studiului și a fost cea mai mare la persoanele cu antecedente cardiovasculare, precizează cnnespanol.com

În rezultatele actuale se regăsesc si cele ale unui studiu anterior, publicat în 2022, în care s-a constatat îmbunătățirea memoriei, a cogniției generale și a atenției la persoanele care iau multivitamine, în special la cei cu antecedente de boli cardiovasculare. Studiul din 2022 a fost realizat de cercetători de la Harvard Medical School, din Boston și de la Universitatea Wake Forest, din Winston-Salem, Carolina de Nord.

Atât în studiul de la Universitatea Columbia din New York, cât și studiul în Wake Forest - Harvard au fost analize suplimentare ale unui studiu cuprinzător, efectuat pe mai mult de 21.000 de adulți, care s-a numit Studiul privind rezultatele multivitaminelor și suplimentelor de cacao, sau COSMOS. El a fost conceput pentru a testa separat impactul flavanolilor din dietă dintr-un supliment cu extract de cacao asupra reducerii bolilor cardiovasculare și al unei multivitamine asupra prevenirii cancerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel