Coadă de ambulanțe la „Matei Balș”: Compartimentului de primiri urgențe, suprasolicitat

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Observator
Sursa foto: captură Observator

În plină pandemie de coronavirus, la Institutul "Matei Balș" din București se fomează cozi de ambulanțe. Un medic infecționist a surprins momentul în care mașinile s-au aliniat în fața compartimentului de primiri urgențe, suprasolicitat din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2.

Pe imaginea surprinsă în cursul zilei de joi se pot observa nouă ambulanțe care stau la coadă, în plină zi, pentru a aduce pacienți la institutul specializat în boli infecțioase și devenit unitate vitală în lupta cu SARS-CoV-2, relatează Observator.

De altfel, pe 13 august s-a înregistrat un record al numărului de îmbolnăviri în România - 1.454. Astăzi, noile cazuri raportate sunt ceva mai puține - 1.415.

„În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.415 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv", a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

 

În ultimele 24 de ore, 44 de decese

 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 44 de decese (29 bărbați și 15 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Caraș – Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Autoritățile precizează că un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, cinci decese la categoria de vârstă 40-49 ani, patru decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 13 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 13 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și opt decese la categoria de peste 80 de ani.

Potrivit buletinului de presă al Grupului de Comunicare Strategică, 43 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel