Cine numără pacienții decedați din cauza COVID-19 în România. Apelul făcut de Tătaru

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, luni seară, că s-a făcut o evaluare a mortalităţii cauzate de coronavirus şi „nu suntem chiar aşa de sus”. Ministrul face apel pentru prezentarea precoce la medic.

„Cei din Terapia Intensivă sunt cei care numără decedaţii, sunt cei în spatele cărora se dă cea mai mare luptă”, afirmă Nelu Tătaru. 

„Mortalitatea am evaluat-o în toată această perioadă. Chiar erau discuţii că în ultimele 2-3 săptămâni avem o mortalitate crescută, mai mare decât în UE. Atunci am făcut evaluarea pe tot parcursul acestei pandemii şi să vedem că nu suntem chiar aşa de sus, dar a venit o vară cu o relaxare, cu o transmitere comunitară accentuată, cu un număr mare de cazuri, cu o decompensare a patologiilor cronice pe care le aveau aceşti pacienţi care s-au infectat şi atunci cu Terapia Intensivă plină. Cei din Terapia Intensivă sunt cei care numără decedaţii, sunt cei în spatele cărora se dă cea mai mare luptă ne şi atunci ar trebui să gândim că prezentarea la medic ar trebui să se facă precoce”, a declarat Tătaru, la Digi24.

Acesta consideră că „bolile cronice trebuie ţinute în frâu şi trebuie reevaluate periodic”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel